sociaalwijkteamzaanstadv3

Voor al uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen en gezinsrelaties.

Hulp bij uw financiën

Het Sociaal Wijkteam heeft diverse mogelijkheden om u financieel te ondersteunen en bekijkt samen met u wat in uw persoonlijke situatie een goede oplossing is. Bijvoorbeeld budgetbeheer en budgetcoaching. Het kan zijn dat u hiermee voldoende bent geholpen uw financiën op orde te krijgen én houden.


Is dat onvoldoende, kan het verstandig zijn om beschermingsbewind aan te vragen en uw geldzaken door een bewindvoerder te laten beheren. Samen met het Sociaal Wijkteam kunt u bekijken welke bewindvoerder uw voorkeur heeft.


Wat doet een bewindvoerder?
Een bewindvoerder regelt uw financiële zaken en beheert uw vermogen. De bewindvoerder betaalt de vaste lasten en zorgt ervoor dat u maandelijks of wekelijks geld krijgt om boodschappen te kopen. Uiteraard moet er voldoende inkomen binnenkomen. Indien u schulden heeft kan hij u ondersteunen bij uw contacten met het Sociaal Wijkteam. Bewindvoering kan veel zorg uit handen indien u (tijdelijk) niet in staat bent om uw eigen financiën te beheren.

Kijk ook eens op de webpagina van het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt wat zij voor u kunnen doen! Uw Sociaal Wijkteam vindt u door uw postcode in te voeren in het linkermenu.