MEE en Bewindvoering bij budgettraining in Krommenie

Sociaal Wijkteam Krommenie rondde onlangs hun budgettraining ‘Omgaan met Geld’ af. De training bestond uit in totaal vijf bijeenkomsten en was goed bezocht met twaalf inwoners. Het was een diverse groep: er waren bewoners bij die nog geen of weinig ervaring hadden met schulddienstverlening en bewoners die al in een traject zaten of al een traject hadden doorlopen.

 Nieuw: samenwerking met bewindvoering

De gemeente wil meer gaan samenwerken met bewindvoerders. Daarom werd er binnen deze training voor het eerst samengewerkt met Bewindvoering Zaanstad in de persoon van Rebekka Klijn. Zij bracht een casus in en beantwoordde specifieke vragen van bewoners. In het begin moesten de deelnemers even wennen aan de aanwezigheid van iemand van bewindvoering,  maar uiteindelijk was men vol lof over de deelname en de rol van de bewindvoerder.

MEE
Bij wijze van pilot had ook MEE mensen naar de training meegenomen. Sandra Mulhaus van MEE was een van de co-trainers.


Inhoud van de training
De training werd gegeven door Carlos Axwijk en Loes Peperkamp. Belangrijke onderdelen waren het vergroten van inzicht en vaardigheden bij  budgetteren en de aandacht voor (nieuw) gedrag. Tijdens  de training was er ruimte voor interactie tussen de deelnemers, het geven van feedback en het delen van ervaringen. Ook was er aandacht voor het doorbreken van negatieve spiralen en het inzetten van persoonlijke kwaliteiten om eigen problemen te kunnen aanpakken.  

 

Trots

Deze vijfde en laatste bijeenkomst van de training ‘Omgaan met geld’ werd feestelijk afgesloten met een hapje, verzorgd door de deelnemers. Alle deelnemers ontvingen vol trots een deelnemerscertificaat.

Wilt u meer informatie of wilt u deelnemen aan de cursus? Neem dan contact op met het Sociaal Wijkteam Krommenie op telefoonnummer: 075-20 600 18 of via e-mail: team1@swtzaanstad.nl