Bent u op zoek naar hulp, ondersteuning, zorg of een luisterend oor?

Heeft u vragen over welzijn, wonen, zorg, scholing, werk, dagbesteding, financiën, (geestelijke) gezondheid of relaties? Maakt u zich zorgen over een buur of kennis? Of kunt u iets heel erg goed waar anderen iets aan kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld omgaan met administratie en formulieren? Of klussen? Of leuke dingen doen? Of iets heel anders…? Het Sociaal Wijkteam pakt problemen én kansen graag samen met u aan om u (weer) op weg te helpen.


DOCK organiseert in uw wijk het Sociaal Wijkteam. Het team bestaat uit medewerkers van DOCK Amstel & Zaan, collega’s uit de gemeente. We staan klaar om samen met u aan de slag te gaan. Wij: 

  • zijn present in de wijk, dus aanwezig op momenten dat dit nodig is
  • kennen de wijk, weten wat er speelt en spreken bewoners aan op hun talent
  • zijn op diverse manieren aanspreekbaar voor mensen met ondersteuningsvragen over belangrijke domeinen van het leven

Ieder mens is anders daarom is één antwoord nooit voldoende om alle vragen of problemen op te lossen. We proberen antwoorden te bieden die passen bij het denken, doen, leven en de kracht van de betrokken bewoner. We zorgen er, samen met vrijwilligers en professionals van andere organisaties, voor dat u zoveel als mogelijk  zelf uw vragen leert oplossen. Als dit niet helemaal lukt, kunnen trainingen, cursussen of ondersteunende vrijwilligers een bijdrage leveren. Mocht er kortdurend individuele professionele begeleiding nodig zijn, dan wordt deze geboden. Bij hele complexe problemen verwijzen we door naar specialistische hulp. Het doel van het Sociaal Wijkteam is altijd dat u het als bewoner (weer) zelf kan, met of zonder vrijwilligers.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Wilt u actief worden in uw buurt of iets voor een ander doen? Komt u er zelf niet helemaal meer uit? Kom dan vooral een keer langs!

De Beweegmolen

Wil je meer aan beweging doen? Wil je werken aan een betere gezondheid en fitter worden? En lijkt het jou gezellig om dit samen met andere vrouwen te doen? Dan is de Beweegmolen zeker iets voor jou!

Lees verder...

De Digimolen

Raakt u soms ook de weg kwijt in de digitale wereld? Dan kan de Digimolen u hierbij wellicht helpen. Wilt u leren hoe u kunt e-mailen, internetten of hoe u uw computer/laptop/tablet kunt gebruiken? Kom dan op vrijdagochtend langs bij de Digimolen!

Lees verder...

De Klusmolen

Heeft u een kleine klus in of om uw huis die u niet zelf aan kunt pakken? Ontbreekt het u aan het juiste netwerk om u te helpen bij deze klus en heeft u niet de financiële middelen om deze klus uit te besteden aan een professional? Dan kan de klusmolen u wellicht helpen. Neem contact op met uw Sociale Wijkteam om te kijken of u in aanmerking komt!

Lees verder...

De Koffiemolen

Vind je het leuk om gezellig in contact te komen met mede buurtbewoners? Ben je niet zo mobiel, maar wil je toch vragen stellen aan een wijkteam medewerker? Dat kan! Kom dan naar de Koffiemolen! Onder het genot van een kopje koffie of thee staan wij u graag te woord. Ook andere buurtbewoners gaan graag met u in gesprek.

Lees verder...

De Maatjesmolen

Mis je iemand om regelmatig mee te wandelen? Samen een kopje koffie te drinken of gewoon uw verhaal aan kwijt te kunnen? Dan zoeken wij graag samen met u naar oplossingen. Bijvoorbeeld een maatje of buurtgenoot met dezelfde interesses en wensen.

Lees verder...

De Papiermolen

Het is voor iedereen belangrijk om overzicht te hebben over zijn financiën. Daarmee kunt u voorkomen dat u in de financiële problemen komt. Bij de Papiermolen staan professionele vrijwilligers voor u klaar om u hiermee op weg te helpen.

Lees verder...

Scheiden, wat nu?

scheiden wat nu2

Scheiden, wat nu? Een scheiding, een relatie beëindigen, heeft een behoorlijke impact op alle betrokkenen. Emoties, zoals teleurstellingen, frustraties, woede en verdriet overheersen uw dagelijkse leven. Gelijktijdig wordt u geconfronteerd met een groot aantal praktische zaken die opgepakt moeten worden. Om u in deze moeilijke tijd te ondersteunen kunt u gebruik maken van 'Scheiden, wat nu?' Het spreekuur is op afspraak.

Lees verder...

Andere activiteiten en voorzieningen

Het Sociaal Wijkteam Nieuw West biedt ook andere activiteiten en voorzieningen aan die niet onder de noemer 'molens' vallen.

Lees verder...