Kinderen in Wormerveer krijgen kookles

Drie weken lang hebben kooklessen gevolgd, die door het Sociaal Wijkteam en een team van drie vrijwilligers Wilma, Anouk en Esther werden georganiseerd. Op donderdag 22 maart mochten de kinderen hun kookkunsten in de praktijk brengen door een drie-gangen menu te bereiden voor de vrijwilligers van de Lorzie, waaronder de dames van het Kookcafé voor ouderen.

Om 16:00 stipt stonden er tien gespannen 'Chefkoks' klaar om zich het zweet op de voorhoofden te werken. Ze wilden een perfect drie-gangen diner op tafel zetten voor de aanwezigen.
De lat lag hoog, vooral doordat de dames van het Kookcafé mee aten, "Zij weten wat écht lekker eten is, dus moeten we extra ons best doen!" zeiden de kinderen.

De Impuls was voor deze gelegenheid omgetoverd tot Dinerzaal, met een paasachtige sfeer. Juf Wilma stelde de kleine koks voor en vertelde waar het menu uit zou bestaan, dat overigens gezond en vegetarisch was. Het voorgerecht bestond uit een overheerlijke Caprése. Smullen! Het hoofdgerecht was een heerlijke lasagne met veel spinazie. "Ik vind de lasagne van mama eigenlijk wel lekkerder," merkte een van de kinderen kritisch op. Daarna was het tijd voor een overheerlijke toetje, namelijk tiramisu.  

Nadat alle buikjes rijkelijk gevuld waren, kregen de kinderen als hoogtepunt van de avond hun diploma’s. Dat was waar het allemaal om ging. Alle kinderen zijn met vlag en wimpel geslaagd.
Iedereen nam trots zijn of haar diploma in ontvangst en kreeg een (niet gezond, maar wél lekker) chocolade paasei van Hennie van het Kookcafé. De vrijwilligers van de Lorzie, de Chefkoks Wilma, Esther en Anouk en de medewerkers van het Sociaal Wijkteam zijn trots op de kinderen en wensen hen veel succes met hun carrière als Chefkok!  

Kookles Kinderen 2