Collage Webs (1)

Het Sociaal Wijkteam Zaandam Noord-Kogerveld: voor al uw vragen over welzijn - zorg - werk & inkomen - wonen en gezinsrelaties

HetSociaalWijkteamZaandamNoord-Kogerveld:vooraluwvragenoverwelzijn-zorg-werk&inkomen-wonenengezinsrelaties

Wij zijn er voor u én de wijk!

Vindt u het lastig om uw huishouden of financiën op orde te brengen? Bent u op zoek naar een baan? Of zorgt u dagelijks voor een ziek familielid en kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Wijkteam! Wij kunnen u helpen bij al uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen en gezinsrelaties. Samen sterk voor de wijk!

Als Sociaal Wijkteam helpen wij u om zelf een oplossing te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld ondersteuning krijgen van mensen uit de buurt of vrijwilligers. Als dat niet lukt, zorgen wij voor professionele ondersteuning op maat. Dat gebeurt dan samen met één contactpersoon, op basis van één plan voor u of uw familie.

Bij het Wijkteam kunt u niet alleen terecht voor uw eigen vragen, maar ook wanneer u zich wilt inzetten voor de buurt. Heeft u ideeën of wensen voor de wijk? Laat het ons weten! Wij kunnen u ondersteuning bieden bij het uitvoeren en realiseren ervan.

Update:

Vanaf 20 juli gaan onze ochtend- en avondinlopen in de Bovenkruier niet door vanwege de zomervakantie.

Het inloopspreekuur van ons Buurtbureau aan de Hof van Holland 63 vindt vanaf 20 juli alleen op 
woensdagochtend tussen 9:00 en 12:00 uur plaats. 

Ook de vrouweninloop, kinderinloop, koffie inloop in de Hoed, Ouderen soos, gymles in Fluxus en ouderengym gaan tijdens de zomervakantie niet door.    


Het Echtscheidingsspreekuur gaat tussen 30 maart t/m 30 april niet door vanwege een reorganisatie. We komen terug met een nieuwe, verbeterde versie van dit spreekuur. 


 Foto Team Website

 

Zaanse mantelzorgpas of Pluim

U kunt weer de Zaanse mantelzorgpas of Pluim aanvragen voor 2018!

Ik geef mantelzorg-> vraag direct de waardering aan
Ik ontvang mantelzorg -> vraag direct de waardering aan


Mantelzorgwaardering

Nieuws overzicht »

Laatste nieuws

Zaankanters voor Elkaar

13 juli 2018

Zaankanters voor elkaar organiseert deze zomer weer diverse leuke workshops


MHFA (Menthal Health First Aid)

13 juli 2018

Als iemand in zijn vinger snijdt of z’n hoofd stoot, pak je de EHBO-koffer. Maar wat als je geliefde of iemand anders in je omgeving een paniekaanval krijgt of depressief overkomt? Veel mensen vinden het lastig om hiermee om te gaan en daarom bieden wij een cursus eerste hulp bij psychiatrische problemen aan.

Ondersteuning bij uw gesprek

Als u op gesprek gaat bij een Sociaal Wijkteam, is het vaak prettig om iemand naar het gesprek mee te nemen. Dit kan een vriend of familielid zijn, maar u kunt daarnaast ook gratis een getrainde medewerker vragen om u belangeloos te helpen. Zij helpen u met informatie en advies en werken onafhankelijk van het Sociaal Wijkteam. U kunt kiezen uit een ervaringsdeskundige GGZ, een medewerker van MEE Amstel en Zaan of een Vrijwillige Ouderen Adviseur.

Onafhankelijke ondersteuning

Buuv.nu, sociale marktplaats voor en door buurtbewoners

buuv.nu is de sociale marktplaats voor en door bewoners van Zaanstad. BUUV draait om dingen die je als buurt- of stadsgenoten voor elkaar kunt doen. Dit kan van alles zijn: koken, samen iets ondernemen, de hond uitlaten, een lift naar de huisarts, een klusje in huis of de tuin, hulp met computers, en ga zo maar door. Bij BUUV kunt u vragen en aanbieden.

 

Bekijk hier de website van buuv.nu

Bekijk onze introductievideo

Maak kennis met de Sociale Wijkteams. In deze video ziet u hoe we werken en waar wij u mee kunnen helpen.

 

Bekijk hier de video
Socialekaartzaanstad2

Sociale kaart

Op de sociale kaart vindt u informatie en advies over wonen, welzijn en zorg in de gemeente Zaanstad. De sociale kaart wijst de weg, geeft informatie of komt met suggesties voor een oplossing. Of laat u inspireren door de ervaringsverhalen van inwoners over hoe zij onder andere om zijn gegaan met situaties als een scheiding, ouderdom of een gehandicapt kind.

http://www.socialekaartzaanstad.nl