Activiteiten in Noord Kogerveld

In de wijk Noord Kogerveld vinden verschillende leuke activiteiten plaats waar u als wijkbewoner aan deel kunt nemen. Er is bijvoorbeeld Vrouwengym, een naaiclub, Gym voor ouderen en een cursus Beter Nederlands spreken. Kijk hieronder voor meer informatie.

Vrouweninloop

De Vrouweninloop vindt maandag van 10:00 tot 12:00 plaats aan de Hof van Holland 63. Tijdens deze inloop heeft u de gelegenheid om andere vrouwen te ontmoetten en samen gezellig koffie of thee te drinken.

26 maart Verwendag
Een verwendag voor vrouwen uit de wijk! Denk aan haren vlechten, nagels lakken, gezichtsmasker, visagie, massage workshop, noem maar op! Een leuke en gezellige manier om vrouwen uit de wijk te ontmoeten, Nederlands te praten met elkaar en verwend worden.

9 april: Schilderen
Op 9 april kun je in Buurtbureau Hof van Holland komen schilderen. Gezellig andere vrouwen uit de wijk ontmoeten, (Nederlands) met elkaar praten en creatief bezig zijn met verf. Connie is aanwezig om alle ins- en outs te vertellen over het schilderen. Je kunt je eigen schilderijtje maken, leuk om weg te geven of om thuis op te hangen! Ben je erbij?

16 april: Wandeling maken naar de Zaanse Schans
Trek je wandelschoenen aan en wandel met ons mee naar de Zaanse Schans. Met vrouwen uit de wijk sportief en gezellig samen wandelen. Van tevoren kun je een kopje koffie of thee komen drinken bij Buurtbureau Hof van Holland. Denk er wel aan dat het minstens 3 km wandelen is (3 km heen + 3 km terug). Neem dus een flesje water mee en trek comfortabele / passende kleding en goede wandelschoenen aan!   

23 april: Somalisch eten
Op 23 april komen we met vrouwen bij elkaar om vrouwen uit de wijk te ontmoeten en (Nederlands) met elkaar te praten. Deze keer zal Kamillo alles uit de kast halen om Somalisch eten te bereiden en jullie hierin mee te nemen.

30 april: Sjoelen met vrouwen
Kom gezellig naar de vrouwenochtend om vrouwen uit de buurt te ontmoeten, koffie / thee te drinken en (Nederlands) te praten met elkaar. En hoe leuk is het om (weer) eens te sjoelen met elkaar?! Zien we jullie dan lady's? 
 

 Vrouweninlooplogo 

  


Huiswerkbegeleiding in de Hofwijk
Voor Middelbare scholieren die hulp nodig hebben met hun huiswerk Engels geeft Stichting Mozaïk iedere woensdag gratis Engelse les voor Middelbare scholieren.

De begeleiding duurt van 17:00 tot 19:00 uur
Adres: Buurtbureau aan de Hof van Holland 63 en de lessen zijn gratis.


Engelse Les

Nederlands vertalen
Bent of kent u iemand van Syrische afkomst die moeite heeft met het spreken en/of lezen van de Nederlandse taal?

Dan is het op de  woensdagen mogelijk om gratis een afspraak te maken met een vrijwilliger van Stichting Mozaïk. Deze vrijwilliger kan Syrisch vertalen en helpt u graag.

Loop eens binnen bij ons Buurtbureau aan de Hof van Holland 63 en bespreek de mogelijkheden.

 Vlaggen 2

Vrouwengym
Sociaal Wijkteam Noord Kogerveld en Stichting Fluxus organiseren iedere vrijdagochtend vrouwengym. Bewegen is namelijk niet alleen gezond, maar ook gezellig!

Rennen, rekken, strekken, kortom samen lekker actief bezig zijn en conditie opbouwen! Kom eens langs en ervaar het zelf. Vrijdagochtend bent u van 9.30 tot 10.30 van harte welkom. Na afloop rusten we even uit door samen gezellig een bakje koffie of thee te drinken. De kosten bedragen 0,50 cent per keer, maar de koffie en thee zijn gratis. De lessen worden gegeven door onze vrijwilligster Gulmakai Aracid-Nawabi.

Locatie:
Hof Van Zaenden 65
1508 XD Zaandam

 

Ouderengym
Iedere donderdagochtend van 11:30 uur tot 12:00 uur geeft onze vrijwilligster Els ouderengym op de stoel. Els doet dit met passie en heeft ruime ervaring met het aanbieden van ouderengym. Vind u het leuk om hieraan mee te doen?

De gymles is gratis en u kunt al vanaf 10:00 uur terecht voor een lekker bakje koffie.

Adres: Buurthuis de Hoed, Veldbloemenweg 2c Kogerveld.

Er is een traplift aanwezig mocht u moeite hebben met de trap.

Ouderengym 3


Naaicursus

Iedere woensdagochtend is er van 10 tot 12 uur een naaicursus in de Noorderkerk.
Onder de deskundige begeleiding van onze vrijwilligster maken we de prachtigste
kleding. Van de opbrengst worden weer nieuwe garen, naalden en stof gekocht.  

Locatie:
Noorderkerk
Heijermansstraat 127
1502 DJ Zaandam
Kosten: 0,50


Beter Nederlands spreken 

De cursus Beter Nederlands Spreken wordt door een groepje enthousiaste vrijwilligers gegeven. Dankzij hun ruime ervaring hebben zij al menig cursist geholpen met het verbeteren van de spraakvaardigheid in het Nederlands.

Buiten het verbeteren van de taalvaardigheid is het een gezellig samenzijn en ontstaan er ook buiten de cursus onderling leuke contacten tussen de cursisten.

Wanneer: donderdag: 9:30 tot 11:30 uur  (met uitzondering van vakantie en feestdagen).
Locatie: Bovenzaal Jozefkerk, Veldbloemenweg 2 te Zaandam

Kosten: € 50,00 voor 30 lessen (bij later instromen gereduceerde prijs i.v.m. aanvang cursus per 14 september)

Aanmelden:              Mw. E. De Jong 06-49928262

                               SWT Kogerveld 088-2001072


 

Beter Nederlandsspreken Hele Groep