Verhalen Sociaal Wijkteam West Oude Haven

Op deze pagina is ruimte om verhalen te delen van mensen die door Sociaal Wijkteam West Oude Haven geholpen zijn. Wilt u uw verhaal ook delen? Neem dan contact op met: team8@swtzaanstad.nl


Kim, een jonge mantelzorger vertelt haar verhaal

Jonge Mantelz

Kim was jonge mantelzorger. Inmiddels is ze 32 jaar en heeft ze een leuke baan als hulpverlener bij een zorginstelling. Weinig mensen weten hoe zwaar haar jeugd was. “Als puber in een crisissituatie leef je constant in angst,” vertelt ze.

Lees verder...

Wijkbewoner bedankt Sociaal Wijkteam

Tafel 1

Ruben had problemen met zijn financiën. Nadat hij een brief ontving waarin stond dat zijn elektriciteit zou worden afgesloten, besloot hij hulp te zoeken. “Er speelde op dat moment van alles in mijn leven en dit kon ik er nu net niet bij hebben,” vertelt hij.

Lees verder...

Samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheidsteam

In onze maatschappij is eenzaamheid een probleem dat steeds groter lijkt te worden. Daarom zetten wij ons het hele jaar door in om eenzaamheid te bestrijden. Sermin is lid van het eenzaamheidsteam en vertelt over haar werk.

Lees verder...

Edward, is de vrijwilliger van ons Financieel huis

Edward Vrijwilliger Financiële Inloop

Voor bezoekers van ons Financiële huis is Edward een bekend gezicht. Hij geeft bewoners van West Oude Haven al jarenlang financiële en juridische adviezen.

Lees verder...

“Dankzij vrijwilligerswerk kreeg ik een nieuwe kans op de arbeidsmarkt”

Vrouw

Toen haar man haar onverwacht verliet, stonden Linda en haar zoontje er ineens helemaal alleen voor. Ze had geen inkomen en eens een gat van tien jaar in haar cv. Toch gaf ze niet op. Dankzij het vrijwilligerswerk dat zij voor Sociaal Wijkteam West Oude Haven deed, lukte het haar werkervaring op te doen en een nieuwe baan te vinden.

Lees verder...

Ayse vertelt over haar ervaringen als jonge mantelzorger

Interv Jonge Mantelzorger Nieuwsber

Ayse is een jonge mantelzorger, ze is nu 21 jaar, maar zorgt haar hele leven al voor haar zieke moeder en haar broertje. Boodschappen doen, het huishouden, administratie, Ayse deed het als klein meisje allemaal. Ze zag dit niet als belasting, maar als een voorbereiding op haar leven als volwassene.

Lees verder...

Patrick kwam bijna op straat terecht: “Ik ben blij dat het Sociaal Wijkteam er is”

Foto Patrick Nieuws Ber

Nadat zijn partner hem onverwacht verliet, kwam Patrick bijna op straat te staan. De man waar hij tien jaar mee samen was, zadelde hem bovendien met zo veel schulden op dat er een rechtszaak dreigde. Patrick zag geen uitweg meer, maar belandde via een kennis uiteindelijk toch bij Sociaal Wijkteam West Oude Haven.

Lees verder...