Nieuws ut de wijk

Laatste nieuws


Op deze pagina vindt u informatie over activiteiten in de wijk. Lees snel verder welke nieuwe activiteiten er allemaal plaats vinden in uw wijk!


Zaandam Zuid | 04-04-2017

Ben jij chronisch ziek? En heb je behoefte aan lotgenotencontact? Elke 1e vrijdag van de maand kan je anderen ontmoeten die hetzelfde doormaken om ervaringen te delen.

Lees verder...

Zaandam Zuid | 11-09-2016

Ze houden van hun Zaandam-Zuid en zien wat de wijk kan gebruiken. Meer saamhorigheid en zorg voor de omgeving. Om daar wat aan te doen, hebben ze zich verenigd in Zaanse Bewoners Zuid. Bewoners Esther, Yede, Peter en Carline nodigen anderen uit zich aan te sluiten als stadsambassadeur. ‘Met elkaar zijn we de samenleving. Het is mooi als iedereen daarvan een stukje voor zijn rekening neemt.’

Lees verder...

Zaandam Zuid | 31-08-2016

Cliënten van het wijkteam komen regelmatig met (overheids-)formulieren die ze zelf niet kunnen invullen. Ook iets aanvragen via een website lukt hen vaak niet zelf. Grote kans dat deze cliënten problemen hebben met lezen en schrijven. Het is vaak geen kwestie van niet willen, maar van niet kunnen.

Lees verder...

Zaandam Zuid | 18-02-2016

Toen de ergernis vanwege overlast door jongeren in Zaandam-Zuid het kookpunt leek te bereiken, nam buurman Bob Farafonow een besluit. Hij integreerde in de groep van wel twintig jongeren en trok er maanden voor uit om een vertrouwensband op te bouwen. Met succes. ‘Als ze er een zooitje van maken, zeg ik: “En nu opruimen.” En dan geef ik ze een knijper.’

Lees verder...

Zaandam Zuid | 04-02-2016

De Buurtmaaltijd is een gezellig ontmoetingsmoment voor buurtbewoners. Onder het genot van een drankje en een heerlijke maaltijd kun je met buurtgenoten in contact komen. In verband met de inkopen, minimaal 1 dag van te voren reserveren. Dit kan per email of telefoon tussen 9.00 en 12.00 uur op maandag tot en met vrijdag. Uw passie kunt u tijdens de Buurtmaaltijd opgeven.

Lees verder...

Zaandam Zuid | 03-11-2015

Hierbij nodigen wij u uit in het 'Buurtpunt' Central 201 voor het wekelijkse Koffieuurtje op de Zuiddijk 201!

Lees verder...