de Taalmolen

Het sociaal wijkteam Zaandam Zuid wil de activiteiten in de wijk op het gebied van taal gaan uitbreiden. Zij wil wijkbewoners die moeite hebben met de Nederlandse taal in het dagelijkse leven nog beter gaan helpen. Denk hierbij aan het lezen van correspondentie, schrijven van brieven en
beheren van de financiën. Bij wijkbewoners met een niet Nederlandse achtergrond komt hier ook nog het aangaan van gesprekken bij en bv boodschappen doen.

Taalmolen

De Taalmolen kan nog niet van start gaan voordat wij goede medewerkers hebben. Hierbij zijn enthousiaste vrijwilligers onmisbaar.

Vacature

Wij zoeken mensen die het leuk vinden om in samenwerking  met de Bieb en Dirk Prins deze wijkbewoners te helpen en hen te begeleiden naar zelfstandig functioneren op taalgebied. Wij zoeken veel kanjers voor verschillende taken en willen samen met jou hier een goedlopende activiteit van maken. Jouw inbreng is voor ons van grote waarde ook met talent voor 1 van de taakomschrijvingen of 1 van de competenties ben je van harte welkom in ons nieuw te vormen taal- team.

Taakomschrijvingen

Het (voor)lezen van documenten, deze uitleggen en beantwoorden

Meegaan op gesprekken

Luisterend oor, vraagbaak

In staat om zelfstandig zaken uit te zoeken en doorverwijzen

Helpen met coördineren van het in Zaandam Zuid  nieuw op te zetten digi-taal huis

Afnemen van de taalmeter

Competenties

Eerlijk, betrouwbaar, geduldig, vriendelijk, maatje

Taalvaardig in woord en geschrift

Vaardig in kennisoverdracht

Kan omgaan met geheimhoudingsplicht

Enige kennis met betrekking tot de computer (email, word, excel)

Vaardig in communicatie

Wij bieden je een leuke werkplek en een leuk team. Daarnaast krijg je diverse trainingen aangeboden en werk je samen met de professionals uit het sociaal wijkteam.  Voel jij al enthousiasme opborrelen? Neem dan contact met ons op voor een eerste kennismakingsgesprek.

U kunt hiervoor mailen met Ilona Bakker: i.bakker@swtzaanstad.nl