A A A
sociaalwijkteamzaanstadv3

Voor al uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen, jeugd(hulp) en gezin.

Elf ervaringsdeskundigen erbij!

Algemeen | 23-11-2016

Op 21 november reikte wethouder Rita Visscher van de gemeente Zaanstad de certificaten uit aan 11 Zaanse ervaringsdeskundigen die hun Masterclass hebben afgerond. Met dit diploma kunnen zij inwoners onafhankelijk ondersteunen bij allerlei situaties rond geestelijke gezondheidszorg zoals angsten, verslaving, dakloosheid, etc.

In Zaanstad is nu een groep van twintig ervaringsdeskundigen aan de slag. Wethouder Visscher benadrukte het grote belang van het werk dat ervaringsdeskundigen doen: ‘Het is niet niks wat jullie doen. Als je problemen hebt, is het bijzonder waardevol als iemand die hetzelfde heeft meegemaakt met je meedenkt. Ik ben jullie heel dankbaar dat jullie je voor anderen inzetten!’.
 
De elf nieuwe ervaringsdeskundigen volgden een masterclass waarin ze opgeleid zijn om andere mensen te ondersteunen. Een ervaringsdeskundige heeft zelf ervaren hoe moeilijk het kan zijn om problemen het hoofd te bieden en hoe daarin om te gaan met instanties en regels. De ervaringsdeskundige stelt zijn of haar kennis ter beschikking aan inwoners die in een vergelijkbare  situatie zitten. Inwoners van Zaanstad kunnen ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld vragen om mee te gaan naar een gesprek met het Sociaal Wijkteam of Jeugdteam.
 
Het Team ErvaringsDeskundigen/GGZ (TED) is bereikbaar via de coördinator Leo de Roos op telefoonnummer (06) 27051019. Inwoners die op zoek zijn naar een ervaringsdeskundige om hen te ondersteunen, kunnen contact opnemen met het Sociaal Wijkteam.


Lees ook het verhaal van Mirca, zij is al langer TED ervaringsdeskundige.

Naast TED kunnen ook MEE en de Vrijwillige Ouderenadviseurs u onafhankelijk ondersteunen. Lees er meer over.