A A A
Mantelzorg Social Media Foto 1920X1080 Liggend (2)

Voor al uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen, jeugd(hulp) en gezin.

Fundag voor jonge mantelzorgers

Algemeen | 24-05-2022

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Om deze jonge mantelzorgers te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger.

Vaak beseffen jonge mantelzorgers en mensen uit hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan die van de meeste mensen. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening. Maar het kan ook zwaar zijn. Jongeren kunnen zich zorgen maken of juist zorgen voor zichzelf missen. Meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis.

Een dagje naar Duinrell

Als waardering voor de zorg die jonge mantelzorgers in Zaanstad bieden, organiseren de Sociale Wijkteams in Zaanstad ieder jaar Fundagen. Deze speciale dagen zijn voor jonge mantelzorgers tussen de 6 en 18 jaar. Kent u een jonge mantelzorger die zin heeft in een gezellig uitstapje? Samen met de Sociale Wijkteams kunnen zij op 11 juni gratis een gezellige Fundag beleven in Duinrell.

Aanmelden voor deze Fundag kan door vóór 3 juni een e-mail te sturen naar f.wijndal@swt.zaanstad.nl.

FUNDAG DUINREL