A A A
Mantelzorg Social Media Foto 1920X1080 Liggend (2)

Voor al uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen, jeugd(hulp) en gezin.

Girlzz organiseert voor de tweede keer op rij Meidenevent #OWNIT

Algemeen | 27-06-2022

Na het succes van afgelopen jaar organiseert Girlzz voor de tweede keer op rij het event voor meiden; #OWNIT. Om jonge meiden een podium te geven die zij verdienen wordt het event met veel enthousiasme voortgezet in Zaanstad. #OWNIT is speciaal voor meiden van 12 tot en met 20 jaar en vindt plaats op vrijdag 8 juli bij Poelenburg Beach, tijdstip: 15.00 uur tot 20.00 uur.

Naast de leuke workshops is er een photobooth, er komt een stand-up comedian langs en bij de cocktailbar worden verse mocktails gemaakt. De entree is gratis en aanmelden is niet verplicht. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt via Instagram. Na het event worden de meiden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de vaste wekelijkse activiteiten die Girlzz aanbiedt.

In Zaandam zijn de meidenwerkers van Girlzz onderdeel van de vier wijkteams: Poelenburg, Zaandam-Zuid, Rosmolenwijk en Pelders- Hoornseveld. Girlzz biedt het hele jaar door activiteiten aan; speciaal voor meiden. Dat het event #OWNIT de eerste keer een succes was verbaasde meidenwerker Leonie: ‘’Het was de eerste keer dat we zo’n groot event organiseerden en het regende die dag. Toch kwamen er boven verwachting meer meiden op #OWNIT af en dit hadden we vooraf niet bedacht. Daar ben ik stiekem best trots op! We zijn geen eventmanagers maar hebben in korte tijd toch een mooi resultaat neergezet”.

Succes

Naast de informatieve workshops staan er ook  leuke activiteiten op het programma, afgestemd op de doelgroep. Het feit dat het event alleen toegankelijk is voor meiden zorgt voor een veilig gevoel. Een groot deel van de meiden is bekend met het Meidenwerk en dit heeft er afgelopen jaar voor gezorgd dat de drempel laag was om op het event af te komen. Positieve mond-tot-mond reclame heeft ook meegespeeld dat het zo’n succes was. Meiden onderling spoorden elkaar letterlijk aan om naar #OWNIT te komen. Wat Leonie opviel was dat de meiden echt moeite hadden gedaan voor hun outfit; ‘’Iedereen zag er feestelijk uit. Dit was ontzettend leuk om te zien!’’

Wat kunnen de meiden dit jaar verwachten?

“De meiden kunnen sowieso dezelfde gezelligheid verwachten! Dit jaar staan onderwerpen als ‘verschillende culturen’ en ‘discriminatie’ centraal. We proberen op een speelse wijze diepgang te zoeken en daarmee het zelfbeeld van de meiden te vergroten. Hetgeen wat we aanbieden is niet alleen leuk; het is leerzaam en het leidt tot ontmoeting, waardoor sociale contacten worden opgedaan’’.

Wat hoop je met #OWNIT te bereiken?

‘’Ik hoop dat we met dit event nog meer meiden bereiken. Het is fijn als zij weten welke gezichten bij Girlzz horen, zodat het contact persoonlijk wordt. Ik hoop ook dat Girlzz kan bijdragen om de eigen horizon te verbreden, er is soms zoveel meer maar heb je net dat steuntje in de rug nodig. Tijdens #OWNIT zijn netwerkpartners zoals het Jeugdteam, Sportbedrijf, en FluXus ook aanwezig. Voor de meiden is dit een mooie gelegenheid om ook kennis te maken deze organisaties zodat zij op de hoogte zijn van het afwisselende en creatieve aanbod wat zij bieden. Wij hopen dat de meiden onze netwerkpartners in de toekomst weten te vinden wanneer dat nodig is’.

Contact

Wil je meer informatie over #OWNIT, de wekelijks activiteiten of heb je een andere vraag over Girlzz? Neem contact op met Meidenwerker Leonie Goncalves via telefoonnummer 06 59933493, e-mailadres l.goncalves@swt.zaanstad.nl of Instagrampagina @swtz_meidenwerk

#OWN IT

Datum: Vrijdag 8 juli 2022

Tijd: 15.00 uur – 20.00 uur

Locatie: Poelenburg Beach 

Entree: Gratis

Meer informatie: via Instagram @swtz_meidenwerk

 

Afbeelding #OWNIT

 #owntit Voorzijde

 Flyer #ownit Achterzijde (1)