A A A
sociaalwijkteamzaanstadv3

Jongerenruimte BAAZ in De Kaaik geopend

Jongerencentrum BAAZ in de Kaaik geopend

Algemeen | 19-12-2016

16 december is jongerenruimte BAAZ in De Kaaik in Saendelft officieel geopend. Wethouder Jeroen Olthof: “Deze jongerenactiviteitenruimte is een prachtig voorbeeld van co-creatie. Jongeren uit Saendelft zijn vanaf het eerste moment degenen geweest die plannen voor een ontmoetingsplek maakten, daarna de ruimte hebben vormgegeven en ook nu weer betrokken zijn bij de opening. Daar komen vast nog mooie en nuttige activiteiten uit voort.”


Debby de Ruiter en Iris de Swart van Raaz - de organisatie die jongeren ondersteunt bij het realiseren van plannen - vroegen in opdracht van de gemeente aan jongeren uit de wijk Saendelft waar zij behoefte aan hebben in hun wijk, wat ze misten. De jongeren misten bijvoorbeeld een plek waar ze hulp konden krijgen met huiswerk en waar ze elkaar konden ontmoeten, ook misten ze een koffiezaak.

Samen met RAAZ gingen de jongeren vervolgens zelf aan de slag om een jongerenactiviteitenruimte vorm te geven en te ontwikkelen tot een levendige plek voor zoveel mogelijk jongeren in Zaanstad-Noord. Het Sociaal Wijkteam, Straathoekwerk, Jongerenloket en het Jeugdteam zijn ook nauw betrokken bij De Kaaik. Voor jongeren uit Zaanstad Noord zijn met de komst van de ruimte het Jongerenloket, Straathoekwerk en RAAZ makkelijker bereikbaar geworden.   

Onder professionele begeleiding hebben de jongeren de ruimte zelf vormgegeven binnen de multifunctionele accommodatie De Kaaik. De jongeren spraken ook regelmatig met bewoners over de plannen. Ook bij de opening 16 december zijn de jongeren betrokken. Debby de Ruiter/Iris Swart: “Een fastfood restaurant konden we de jongeren uit Noord niet geven, maar wij hopen dat wij ze met deze koffiezaak waar je kunt leren, inspireren, huiswerk maken, advies inwinnen en koffiedrinken een unieke plek bieden waar iedereen zich thuis voelt.”

Lees meer: http://www.platformaandezaan.nl/jongeren-co-creators-van-eigen-ontmoetingsplek/