sociaalwijkteamzaanstadv3

Voor al uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen en gezinsrelaties.

Meldpunt Zorg Zaanstad

Algemeen | 06-02-2019

Geld dat voor zorg bedoeld is, hoort aan zorg besteed te worden. In de meeste gevallen gaat dit goed. Toch blijkt dat er soms fraude wordt gepleegd of dat de kwaliteit van de zorg niet goed is. Om er zeker van te kunnen zijn dat iedereen die zorg nodig heeft de juiste hulp krijgt. is het belangrijk het te melden als u het gevoel heeft dat er iets niet in orde is.

Komt de zorgverlener onregelmatig of twijfelt u over de kwaliteit van de hulp? Krijgt u persoonlijke vragen die niet lijkten te kloppen? Of heeft u al een klacht ingediend bij de zorgverlener en is daar niets mee gedan? Dan kan het zijn dat er iets niet in orde is. Het kan gaan om hulp die is ingekocht met een Persoonsgebonden Budget (PGB), maar ook om alle andere hulp van zorgverleners die een contract hebben met de gemeente.

Iedereen mag melding doen Iedereen uit Zaanstad kan terecht bij het Meldpunt Zorg (Wmo en Jeugdwet). U hoeft dus niet zelf zorg te ontvangen, maar u kunt ook een melding doorgeven als het om de zorg van een familielid, een buur of kennis van u gaat. Ook als u alleen vermoedens hebt, kunt u een melding maken. Bovendien kan melden ook anoniem.

Hoe werkt het? U kunt een melding doen via www.zaanstad.nl, gebruik de zoekterm: 'meldpunt zorg'. Zodra uw melding binnen is, neemt de gemeente contact met u op. Vindt u het vervelend om dit zelf te doen? Vraag dan aan het Sociaal Wijkteam u te helpen via swtzaanstad.nl. Heeft u moeite met een digitale melding? Bel dan de gemeente via telefoonnummer 14075. 

Meer nieuws over: Meldpunt Zorg