A A A
Tina-150622-014_klein

Voor al uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen, jeugd(hulp) en gezin.

‘Je moet eerlijk tegen jezelf zijn: ik red het niet alleen’

‘Je moet eerlijk tegen jezelf zijn: ik red het niet alleen’

Algemeen | 22-05-2017

‘Ik ben vorig jaar teruggekeerd vanuit de reclassering. Maar door huurschulden voor een vorige woning én omdat mijn nieuwe huurbaas de huur niet wilde verlengen, zou ik op straat komen te staan. Intussen zorgde ik zelf voor een ongeneeslijk zieke tante. De problemen groeiden me boven het hoofd, psychisch ging het met mij steeds slechter. Je moet dan eerlijk tegen jezelf zijn.' Tina over hulp krijgen en geven.

‘Ik ben vorig jaar teruggekeerd vanuit de reclassering. Maar door huurschulden voor een vorige woning én omdat mijn nieuwe huurbaas de huur niet wilde verlengen, zou ik op straat komen te staan. Intussen zorgde ik zelf voor een ongeneeslijk zieke tante. De problemen groeiden me boven het hoofd, psychisch ging het met mij steeds slechter. Je moet dan eerlijk tegen jezelf zijn. Al je trots en schaamte overboord zetten en erkennen: ik red het niet alleen.

Hulp krijgen waar nodig
Ik zocht hulp bij het Sociaal Wijkteam. Daar kon ik mijn verhaal kwijt. Ik krijg begeleiding bij het oplossen van mijn schulden en samen hebben we doelen gesteld. Ook ben ik enorm geholpen bij het vinden van een tijdelijke woonruimte. De kamer waarin ik leef en slaap, is heel klein, drie bij drie. Ik heb nog wel een weg te gaan, maar het voelt goed. Een nieuwe start.’

Zelf in actie
‘Ik hoop uiteindelijk op een iets grotere woning. Want hier kan ik mijn kinderen niet ontvangen. Ik onderneem zoveel mogelijk zelf actie. En je kunt ook hulp in je eigen omgeving vragen. Ik eet soms bij een vriendin, die heeft een grotere woning. Daar is meer ruimte voor gezelligheid en samen eten is goedkoper. Zelf heeft ze ook problemen, dus op mijn beurt help ik haar.

Helpen vanuit eigen ervaring
Ook andere mensen die steun zoeken, kunnen op me rekenen. Ik kan goed brieven schrijven en weet de weg binnen de hulpverlening. Ik wil anderen ook inspireren. Mijn boodschap is: ga nooit bij de pakken neerzitten, geef jezelf een schop onder de kont en zoek hulp. Mijn ambitie? Als cliëntondersteuner aan de slag gaan binnen een Sociaal Wijkteam. En als ik verder droom, dan zou ik een eigen hulpverlenings- of adviesbureau starten. Met mijn eigen ervaring anderen helpen lijkt me het mooiste dat er is.’

Heeft u vragen over zorg, financiën of gezinsrelaties?
Heeft u vragen over bijvoorbeeld zorg, financiële problemen, mantelzorg, wonen of gezinsrelaties? En komt u er zelf niet uit of heeft u professionele hulp nodig? Loop dan eens binnen bij het Sociaal Wijkteam. De wijkteams helpen u op weg om zelf een oplossing te vinden. En als dat niet lukt, zorgt het wijkteam voor professionele ondersteuning op maat. Voor de contactgegevens van uw Sociaal Wijkteam, kunt in het linkermenu uw wijk aanklikken.

Meer nieuws over: Werkwijze Ondersteuning