A A A
sociaalwijkteamzaanstadv3

Voor al uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen, jeugd(hulp) en gezin.

Veilig thuis advies en meldpunt - geweld stopt niet vanzelf

Algemeen | 07-01-2021

Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, ook aan professionals.

0800-2000 dat is het landelijke nummer om in contact te komen met het Veilig Thuis advies en meldpunt bij u in de buurt. Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, ook aan professionals.

Veilig Thuis: Advies en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling biedt de helpende hand, doorbreekt onveilige situaties en zet mensen in beweging. Veilig Thuis biedt perspectief op een betere situatie waardoor mensen weer toekomst hebben. Mét of zonder elkaar.

Wilt u advies en hulp voor de ander en/of voor uzelf? U kunt uw vragen stellen of uw hart luchten. U krijgt een hulpverlener aan de lijn, die naar uw verhaal luistert. Deze hulpverlener zet alles voor u op een rij, beantwoordt uw vragen en geeft u advies. Ook kijkt de hulpverlener samen met u welke professionele hulp er nodig is. Als u wilt, kunt u als burger anoniem blijven. Bel 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar). Veilig Thuis is regionaal ondergebracht. Voor de negen gemeenten van de regio Zaanstreek Waterland is dat bij de GGD Zaanstreek-Waterland in Zaanstad.

Het nieuwe meldpunt is de opvolger van het Advies- & Meldpunt Kindermishandeling en het Steunpunt Huiselijk Geweld.