'Proef je buurthuis' op de fiets!

‘Proef je buurthuis’ is er weer! Op 23 april organiseren de buurt- en dorpshuizen van Zaanstad-Noord samen met de gemeente Zaanstad en Doortrappen een fietstocht langs de Zaanse buurthuizen. Fiets vanuit een buurt- of dorpshuis naar keuze langs acht buurthuizen en geniet overal van een hapje en drankje. Omdat elk buurthuis zijn eigen activiteiten, geschiedenis en mogelijkheden heeft, kan je letterlijk en figuurlijk ‘proeven’ wat een buurthuis te bieden heeft.

Als sinds 2016 organiseren de buurthuizen ‘Proef je buurthuis’ voor fietsers. De fietstocht langs de buurthuizen is ongeveer 30 km. Met aanschaf van een inschrijfkaart van €3,- bij een van de buurthuizen, kan je al meedoen! Bij elk buurthuis kun je genieten van een ander hapje en drankje.

Wil je meefietsen met de ‘Proef je buurthuis’ fietstocht? Ga langs een van de buurthuizen die meedoen en koop voor €3,- een inschrijfkaart.

De volgende buurthuizen doen mee:
de Pelikaan in Krommenie,
Buurtcentrum A3 in Assendelft,
De Kwaker in Westzaan,
De Vuister en Het Brandtweer in Koog aan de Zaan,
Buurtcentrum de Lorzie in Wormerveer,
Dorphuis de Horn in Krommeniedijk en
de Noorddam in Westknollendam.

Wanneer? 23 april 2022. Start tussen 10.00 – 12.00 uur.

Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten in Zaanstad. Het doel is om 65+’ers zo lang en veilig mogelijk te laten fietsen. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Zaanstad vind je op doortrappen.nl.