Medewerker voor onderhoud tuintjes

In onze landelijke wijken Westzaan en Assendelft hebben veel mensen een tuin. Wat als het niet meer lukt om de tuin bij te houden, bijvoorbeeld door ouderdom of een beperking? Juist nu mensen langer thuis blijven wonen is de verzorging van de tuinen steeds meer iets waar hulp bij nodig is. Daarom zoeken we mensen die hierbij willen helpen.

Als vrijwilliger van ons 'TuinHuis'project helpt u mensen die niet meer zelf hun tuin kunnen bijhouden en niet voldoende financiën hebben om een hovenier in te schakelen. We zijn in 2016 hiermee gestart. En... tot tevredenheid van de klanten!

Vanwege de grote vraag zijn we op zoek naar mannen en vrouwen die het leuk vinden om tuintjes te helpen onderhouden. Het gaat om eenvoudige klussen waar geen professionele inzet voor nodig is. Denk daarbij aan licht snoeiwerk en onkruid wieden. Soms ook plantjes inzetten en grasmaaien.  

U werkt in kleine teams van 2 à 3 personen, 1 dagdeel per week. Meer dagdelen mag natuurlijk ook.
Daarnaast zijn we ook op zoek naar iemand die het leuk vindt om zo'n klein team wat 'leiding' te geven. Dat houdt in dat je samen naar een tuin toegaat, met de bewoner contact legt en afspreekt wat er gedaan gaat worden. Je verdeelt met elkaar de werkzaamheden en gaat aan de slag. 
Vaak trakteert de bewoner jullie op koffie en wat lekkers. 
De selectie van de tuinen en de planning wordt gedaan vanuit het Sociaal Wijkteam door een vaste coördinator. Deze persoon is ook jullie contactpersoon. 

Het Sociaal Wijkteam Assendelft|Westzaan biedt je een vrijwilligerscontract aan van de SMD-Zaanstreek-Waterland. Je krijgt eventuele reiskostenvergoeding en een kerstattentie. Daarnaast nodigen we je uit voor vrijwilligersbijeenkomsten. 

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via team3@swtzaanstad.nl of bel voor meer informatie naar 075-2060019.