Wijkmagazine Het Lint krijgt nieuwe uitgever

Stichting Optimaal Lokaal (OL) wordt vanaf maart 2022 uitgever van Het Lint, het gratis wijkmagazine van Assendelft. Zij nemen de uitgave van dit graag gelezen blad over van Het Sociaal Wijkteam Assendelft. Door deze overname is de continuïteit van de uitgave verzekerd en zal het blad 11 keer per jaar uitkomen. De redactionele opzet blijft ongewijzigd, waardoor het blad verzekerd is van kennis en ervaring met Assendelft en lokale organisatie.

De samenwerking is bezegeld met de ondertekening van een overdrachtdocument door de nieuwe en oude partij: André Klijnsma, de uitgever van OL, en Anja Burger, namens Sociaal Wijkteam Assendelft- Westzaan. Het Sociaal Wijkteam heeft in 2017 het initiatief genomen voor Het Lint ‘omdat een eigen blad in Assendelft gemist werd en wij het belangrijk vinden dat mensen in het lange lintdorp weten wat er gebeurt in hun dorp. Samen met een vrijwillige redactie van inwoners van Assendelft is dit magazine uitgegroeid tot een verbindend dorpsblad vol Assendelftse initiatieven en lokale activiteiten. Het blad is nu in handen gekomen van een partij die gespecialiseerd is in het uitgeven van buurtbladen. We hebben dat 5 jaar met overtuiging gedaan, maar het is geen primaire taak voor een sociaal wijkteam. Als maatschappelijke partner blijven we voor onze communicatie met de bewoners van Assendelft enthousiast gebruik maken van Het Lint.’

Maandelijkse Buurtbladen Het Lint wordt vanaf maart voortaan 11x per jaar verspreid,’ aldus André Klijnsma. ‘Daarnaast is Het Lint ook online te lezen en kunnen mensen zich abonneren op een digitale nieuwsbrief van het Lint die 2 wekelijks uitkomt. Neem alvast eens een kijkje op de website van Het Lint: www.hetlint-assendelft.nl .

Met de overname van het Lint bereikt Optimaal Lokaal met haar buurtbladen nu alle dorpen in Zaanstad Noord en Wormerland: naast ‘Het Lint’ in Assendelft zijn dat ‘Aktief’ in Wormerland, ‘Reuring’ in Wormerveer en ‘Kijk! Krommenie’ in Krommenie. Met de uitgave van deze buurtbladen wil Optimaal Lokaal een bijdrage leveren aan de informatievoorziening in de dorpen en bijdragen aan een verbinding tussen de bewoners, bewonersinitiatieven, lokale ondernemingen en organisaties.

Foto 1 Het Lint Overdracht van SWT Assendelft-Westzaan naar Optimaal Lokaal Media Andre Klijnsma-Anja BurgerFoto 2 Het Lint Overdracht Overdracht Ondertekening