Trainingen & cursussen

Aan de slag met eigen kracht |

Aan de slag met eigen kracht

Iedereen loopt weleens vast in het leven. Een heel normale zaak, en vaak geeft dat stress en zorgen. Wij helpen je graag op weg met de cursus 'Aan de slag met eigen kracht'. Aan de slag met je eigen kracht is een training voor mensen die graag iets willen veranderen, maar nog niet precies weten hoe en wat. Samen met de andere deelnemers zet je stappen richting jouw doel.

Deze training geeft gelegenheid om te leren problemen aan te pakken. Hiervoor komen leerzame thema's op een leuke manier aan de orde. Jouw kwaliteiten en mogelijkheden staan centraal om aan de slag te gaan en negatieve patronen te doorbreken.  We werken in een kleine groep van maximaal 10 mensen.


Programma

  • Bijeenkomst 1: Doel/probleem duidelijk maken;
  • Bijeenkomst 2: Inzicht in eigen kwaliteiten;
  • Bijeenkomst 3: Onderzoekt eigen oplossingen en brengt eigen netwerk hiervoor in kaart; vaardigheden leren om concreet hulp te vragen;
  • Bijeenkomst 4: Eigen plan maken waarmee het probleem aan kan worden gepakt en het doel kan bereiken; voor de uitvoering hiervan worden er afspraken gemaakt samen met een maatje uit de groep of een vertrouwd persoon uit eigen netwerk.

Waar? Buurtcentrum A3, Dorpsstraat 386, 1566 BR Assendelft
Dag? Het betreft vier wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. De dagen en tijdstippen worden bepaald in overleg met de deelnemers, en kunnen in de ochtend, middag of avond zijn.
Tijdstip? Zie hierboven.
Aanmelden? Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan, T: 075 2060019, M: team3@swt.zaanstad.nl of via eigen contactpersoon Sociaal Wijkteam. Er zal een korte individuele kennismaking/intake plaatsvinden voorafgaande aan de bijeenkomst.
Kosten: Gratis
Extra informatie? Het is een besloten groep waarin de privacy wordt gewaarborgd. Na afloop ontvangt je een certificaat.