Sociaal Maatje... Iets voor u?

Kunt u een maatje gebruiken? Iemand die u ondersteunt thuis? Onze maatjes zijn er écht voor u. Zij bieden een luisterend oor, ondernemen samen met u een activiteit of ontlasten uw mantelzorger.

Sociaal Maatjes via het Sociaal Wijkteam worden ingezet bij diverse situaties. Denk bijvoorbeeld aan een gezin waar door ziekte of andere problemen niet voldoende aandacht kan zijn voor de kinderen. Of bij ouderen in een isolement, bij mensen met dementie of Niet Aangeboren Hersenletsel, bij mensen met een lichamelijke beperking of psychische of psychiatrische klachten. Ook kan een vrijwilliger een mantelzorger ondersteunen of voor korte momenten vervangen.

U kunt bij ons aangeven waar een vrijwilliger u bij kan helpen. We gaan dan op zoek naar een passend maatje en stellen deze aan u voor. Als het klikt maakt u samen met haar of hem afspraken over de invulling, de tijdstippen en frequentie.

De vrijwilliger wordt door ons gescreend en heeft een Verklaring Omtrent Gedrag moeten overleggen. Vrijwilligers krijgen van ons een Vrijwilligersovereenkomst en onkostenvergoeding. Daarnaast bieden we begeleiding, scholing. 

Interesse voor een maatje?

Neem dan contact op met het Sociaal Wijkteam Assendelft|Westzaan op telefoonnummer 075-2060019 of loop bij ons binnen!

Mailen kan natuurlijk ook: team3@swt.zaanstad.nl