Sociaal Participatie Partner : iets voor uw bedrijf?

De Sociale Wijkteams Assendelft|Westzaan en Krommenie zijn op zoek naar (lokale) organisaties en bedrijven die open staan voor talenten van wijkbewoners en hen participatiekansen willen bieden.

Staat uw organisatie open voor nieuw talent?

Het Sociaal Wijkteam heeft veel contact met bewoners die een onoverbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Mensen die - door omstandigheden - lange tijd niet meer hebben kunnen werken maar dat wel graag willen. Wij begeleiden hen en samen met hen zoeken wij participatiekansen: ervaringsplekken om als vrijwilliger weer aan de slag te kunnen. Misschien bij U?

Participatiekans! Voor wie?

De participatiekans is bedoeld voor bewoners uit Assendelft, Krommenie en Westzaan die niet in staat zijn een betaalde baan te aanvaarden, maar wel hun talenten willen ontdekken en inzetten op een prettige werkervaringsplek op vrijwillige basis.  

Door het meedoen in een organisatie ervaart de bewoner weer werkplezier en een dag- of weekritme.­ Daarnaast doet hij/zij sociale contacten op en leert weer omgaan met afspraken. Zelfvertrouwen en eigenwaarde zullen hierdoor toenemen en de bewoner krijgt weer toekomstperspectief. 

Sociaal Participatie Partner! Wat betekent dit voor u? 

U biedt de bewoner de kans om als vrijwilliger werkervaring op te doen. Dit kan variëren van een dagdeel tot meerdere dagen per week. Ook de duur van de inzet kan variabel zijn. Dit bespreekt u als werk­gever met de participatiecoach en de bewoner.

Uw bedrijf biedt concrete werkzaamheden. U werkt de bewoner in op de werkvloer en helpt hem of haar bij de nodige vaardigheden.

De ervaringsplek leidt in principe niet tot een betaalde baan. Wanneer de samenwerking wederzijds bevalt kan dit wel leiden tot een langdurige participatieplek.   

Succesvolle ervaring                   

Elke participatieplek willen we tot een succesvolle ervaring laten leiden, voor beide partijen. Dat betekent dat we uw mogelijkheden goed doorspreken. Vervolgens stellen we u een passende kandidaat voor.

Samen met u en de bewoner maken we concrete afspraken op maat. Deze worden vastgelegd in een overeenkomst.

De bewoner wordt door u op de werkvloer ondersteund en ontvangt daarnaast ondersteuning van de partici­patiecoach van het Sociaal Wijkteam. Deze participatiecoach denkt ook met u mee en evalueert de gemaakte afspraken.

Sociaal Participatie Partner                   

Alle Sociale Wijkteams in Zaanstad werken samen aan een vraag en aanbod van deze specifieke participatieplekken. Uw Sociaal Wijkteam hoopt op uw medewerking en enthousiasme om binnen uw wijk een kans te creëren voor een bewoner die bij uw organisatie past. Hiermee wordt u Sociaal Participatie Partner van ons!

Belangstelling? 

Neem dan contact met Anja Burger, participatiecoach, via het Sociaal Wijkteam Assendelft|Westzaan.

‘Door deze kans gaat het nu veel beter met mij’.

Brenda (32) heeft een vrijwilligersplek gevonden in de winkel van Limburgia. Een gewone baan geeft haar (nog) te veel stress, maar hier kan ze wel haar ervaring kwijt en wordt ze gewaardeerd om haar kwaliteiten.

'Ik vind het een eer!'

Saskia Jasper van Limburgia in Saendelft stelt haar bedrijf open om iemand een positieve werkervaringsplek en daarmee een toekomstperspectief te geven.

‘Verbinden van mensen, talenten en werkzaamheden is prachtig!’

Anja Burger is participatiecoach. Zij is de verbindende schakel tussen u als Sociaal Participatie Partner en de deelnemende bewoners. Zij werkt vanuit de Sociale Wijkteams van Krommenie en Assendelft|Westzaan. Ze komt bij u in het bedrijf en is uw aanspreekpunt.