Ondersteuning bij uw gesprek
Als u op gesprek gaat bij een Sociaal Wijkteam, is het vaak prettig om iemand naar het gesprek mee te nemen. Dit kan een vriend of familielid zijn, maar u kunt daarnaast ook gratis een getrainde medewerker vragen om u belangeloos te helpen. Zij helpen u met informatie en advies en werken onafhankelijk van het Sociaal Wijkteam.
U kunt kiezen uit een ervaringsdeskundige GGZ, een medewerker van MEE Amstel en Zaan of een Vrijwillige Ouderen Adviseur. In voorbereiding op uw gesprek kunt u al contact opnemen met een van onderstaande organisaties:
Ervaringsdeskundigen
Een ervaringsdeskundige GGZ heeft zelf ervaren hoe moeilijk het kan zijn om problemen het hoofd te bieden, hoe om te gaan met instanties en regels. De ervaringsdeskundige stelt zijn of haar kennis ter beschikking aan anderen die in dezelfde situatie zitten. Hierbij kan het gaan om allerlei situaties rond geestelijke gezondheidszorg. Bijvoorbeeld angsten, verslaving, dakloosheid, etc. Het Team ErvaringsDeskundigen/GGZ (TED) kunt u bereiken via tel. 075-681 6199. Of bel met Leo de Roos via (06) 27051019.
MEE Amstel en Zaan
De professionele medewerkers van MEE Amstel en Zaan ondersteunen mensen met een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, autisme, een chronische ziekte, zintuiglijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Zij ondersteunen u om zelf keuzes te maken, zodat u zelf weer verder kan. U contact met MEE opnemen via tel. 020-512 7272.
Vrijwillige ouderen adviseurs
Een Vrijwillige Ouderen Adviseur is een senior die u informatie of advies geeft over problemen of vragen waar u zelf niet uitkomt. Samen met u kan hij of zij kijken wat u kunt doen, zodat u de regie houdt over uw eigen leven. De adviseur denkt dus met u mee over hoe u zorg en ondersteuning kunt krijgen die bij u past. Bijvoorbeeld bij wonen, zorg, vrijwilligerswerk of dagbesteding. U kunt de Vrijwillige Ouderen Adviseurs bereiken via tel. 06-282 33933.