Streetballclinic

De jongerenwerkers van het Sociaal Wijkteam Krommenie organiseren in samenwerking met Dion van Doorne vanaf donderdag 5 september een streetballclinic in het Rosariumpark. De streetballclinic bestaat uit 3 trainingen op donderdag 5, 12 en 19 september en wordt afgesloten met een spannend toernooi. Na het toernooi is er een buurtfeest met muziek, eten & drinken en gezelligheid!

Van idee tot streetballclinic

Het idee van de streetballclinic kwam door een ontmoeting van een jongerenwerker met Dion van Doorne. Dion was op dat moment in het Rosariumpark aan het basketballen. Tijdens het gesprek vertelde Dion dat het basketbalveld in het Rosariumpark het beste veld in de regio is, maar weinig gebruikt wordt. Hij wilde hier wel meer mee doen. Toen meer jongeren aangaven te willen basketballen wilde de jongerenwerkers hier werk van maken. Zo gezegd zo gedaan!

Samenwerken op een sportieve manier

Wij willen met dit project jongeren activeren, om jongeren kennis te laten maken met basketbal of hun vaardigheden te verbeteren. Het project heeft ook een sociaal karakter, de jongeren leren samen te werken op een sportieve manier. Dion is zelf één van de trainers. Hij speelt bij de basketbalvereniging Racing Beverwijk waar hij ook jongeren traint.  Inschrijven voor de streetballclinic kan via Raoul Vries 06-83122585 of r.vries@swtzaanstad.nl

Olympische sport in Tokyo

Streetbal is een vorm van basketbal dat buiten wordt gespeeld en wat minder formele regels heeft. Tijdens onze streetballclinic gaan wij 3x3 spelen. Dit betekend dat elke team 3 spelers heeft in plaats van 5. Hierdoor wordt het spel sneller en spannender. Streetball wordt gezien als de populairste stedelijk teamsport. Streetball 3x3 wordt niet voor niets in 2020 een olympische sport in Tokyo!

Streetballclinic en buurtfeest

De streetballclinic vindt plaats in het Rosariumpark op donderdag 5, 12 en 19 september tussen 16.00 – 18.00 uur in twee groepen. De eerste groep bestaat uit jongeren tussen 8 en 13 jaar en traint van 16.00 – 17.00 uur. De tweede groep bestaat uit jongeren tussen de 14 en 18 jaar en traint tussen 17.00 en 18.00. Op zondag 22 september wordt de streetballclinic geëindigd met een spannend toernooi van 14.00 – 16.00. Dit alles kost slechts €2,-. Vanaf 16.00 is er een buurtfeest in het Rosariumpark voor de basketballers en iedereen in Krommenie die van een feestje houdt!

Schrijf je nu in!

Wil jij ook meedoen met het vetste sportevenement van Krommenie? Schrijf je dan nu in via 06-83122585 of r.vries@swt.zaanstad.nl!