Mantelzorg bijeenkomst - Klein geluk voor de mantelzorger

Op donderdag 1 december organiseren wij een bijeenkomst voor inwoners van Zaanstad die zorgen voor iemand in hun naaste omgeving. Deze bijeenkomst is de laatste in een reeks van vier in 2022. Deze keer gaan we elkaar in het echt ontmoeten op locatie. Het thema van de avond is: “Hoe blijf ik in balans als mantelzorger?”

Voor wie is deze meet-up?  
De meet-up is voor iedereen die zorgt voor iemand in zijn naaste omgeving. Zorgen voor iemand  kan heel mooi zijn, maar je kunt er ook van uit balans raken.  De mantelzorgperiode begint vaak met een kleine vraag: “Zeg, als je nog boodschappen moet doen, neem je dan een halfje wit mee?”  En natuurlijk doe je dat, want het is je moeder die dat vraagt. En je vindt het vanzelfsprekend om dit voor haar te doen.  Je denkt er niet eens over na. Gaande weg doe je echter steeds meer en kan het zijn dat het je af en toe te veel wordt. Je omgeving ziet dit ook. En dan zegt je buurvrouw tegen je: “Je moet wel goed voor jezelf zorgen, hoor!”

Wel goed voor je zelf zorgen, hoor!
Dat is natuurlijk een goed bedoeld advies. En het is ook waar. Als je goed voor je zelf zorgt, kan je de zorg voor de ander ook langer vol houden. Maar het is ook makkelijk gezegd, door iemand die niet in jouw schoenen staat. Zorg wel goed voor jezelf, hoor. Ja! Hoe dan?

Programma meet-up
Onder de inspirerende leiding van Maria Grijpma ga je op een gezellige en speelse manier aan de slag om te ontdekken hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.  Waar krijg je energie van? En hoe krijg je het voor elkaar dat je dit ook echt gaat doen? Je  krijgt tips en handvatten, om JA! tegen jezelf te zeggen, zodat je dit ook echt gaat toepassen. De aanpak van Maria is gebaseerd op de 6 pijlers van de Positieve Gezondheid. Voor meer informatie zie www.kleingeluk.nu.

Cadeautje
Als deelnemer van deze bijeenkomst ontvang je het boek” Klein Geluk voor de mantelzorger” dat is geschreven door Maria Grijpma en Inge Jager. Kortom, het wordt een avond met veel positieve energie. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen en om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen.

Door wie wordt de meet-up georganiseerd?
   
Désirée Lookman, mantelzorgmakelaar. Marjoleine van den Broek, projectleider en initiatiefnemer van Het Buitenhuis. En Eve van Dijk, adviseur Werk en Mantelzorg. De meet-ups worden mogelijk gemaakt door de gemeente Zaanstad en de Sociale Wijkteams.

Wil je deelnemen aan de meet-up?
Meld je dan vóór 30 november aan via evevandijk@tiscali.nl
Datum: Donderdag 1 december 2022 van 19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie : buurthuis De Vuister, Molenwerf 44, Koog aan de Zaan