Contactgroepen en cursussen voor jongeren en volwassenen met Autisme Spectrum Stoornis

Actueel, informatief en vaak heel gezellig! Dát zijn de gratis cursussen en bijeenkomsten van MEE Amstel en Zaan. Voor jongeren en volwassen met de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Bekijk hieronder het aanbod.

Een groep voor jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Heb je een diagnose ASS? Vind je sommige dingen in het leven spannend of lastig? Of heb jij misschien wel tips of een succesverhaal die je wilt delen? Het kan prettig en leerzaam zijn om ervaringen uit te wisselen met andere jongeren die net als jij ASS hebben. Samen praten in een ontspannen sfeer over onderwerpen die jou bezighouden.

Meer informatie

 

Contactgroepen voor jongeren en volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Een contactgroep biedt de mogelijkheid andere mensen met ASS te ontmoeten die mogelijk hetzelfde ervaren en vergelijkbare uitdagingen tegenkomen in het dagelijks leven. Samen worden thema’s gekozen en met elkaar besproken in een vaste groep. Ervaringen worden gedeeld, indien gewenst wordt verdere informatie uitgewisseld en worden er tips gegeven. Respect voor elkaar en ieders eigen verhaal zijn uitgangspunten. Een gespreksleider biedt ondersteuning in het gesprek. Er zijn geen kosten aan verbonden voor inwoners van diverse gemeenten in de Zaanstreek – Waterland.

Meer informatie

 

Ouderencontactgroep

Heb je als ouder met ASS vragen over het ouderschap? Ervaar je deorganisatie van jouw gezinsleven weleens als een uitdaging? Of worstel je soms met de keuze tussen de behoefte van je kinderen en die van jezelf?
Dan is het wellicht interessant om deel te nemen aan deoudercontactgroep. Hier krijg je de mogelijkheid om met andere ouders in gesprek te gaan over ouderschap en ASS. En bespreken we onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.

Meer informatie