SlimoTheek: uitleenpunt voor slimme producten

In de Bieb aan de Westzijde in Zaandam is sinds december 2020 de SlimoTheek gevestigd. Hier kunnen slimme producten zoals een robotstofzuiger, een slimme deurbel, een simpele tablet of een makkelijke afstandsbediening geleend worden. Deze slimme apparaten maken het voor ouderen mogelijk om langer zelfstandig thuis te wonen.

Bezoekers krijgen hulp en uitleg bij het maken van de beste keuze van wijkverpleegkundigen. Ook helpen zij bij installatie tijdens de eerste periode van gebruik. Na de gratis uitleenperiode van een aantal weken moeten producten weer retour naar de SlimoTheek en beslist men zelf of ze het willen aanschaffen. De SlimoTheek in de Bieb is elke donderdag van 14.00 – 16.00 uur geopend.

Richard ging op zoek naar een handige afstandsbediening voor zijn moeder. Zij is 81 jaar en dementerend. Richard: “Bij de Slimotheek vond ik een hele simpele afstandsbediening met zes knoppen: aan en uit, harder en zachter en programma verder en terug. Echt iets voor mijn moeder.”  Hij raadt iedereen die hulpmiddelen nodig heeft aan om eens langs de Slimotheek te gaan. “Je ziet echt dingen waarvan je denkt: ‘hé, dat is handig!’. Klokken met grote cijfers, apparaten die kunnen praten, personen-alarmering en de Compaan, een tablet die gemakkelijk te bedienen is. Alles is supersimpel. En alles wordt goed uitgelegd.”  

De SlimoTheek is een samenwerking tussen GeneratieThuis, Netwerk Dementie Zaanstreek-Waterland, de Bieb voor de Zaanstreek en de gemeente Zaanstad. Bekijk ons filmpje voor een uitleg. 

Meer informatie en alle producten die geleend kunnen worden, vindt u op www.slimotheek.nl. Of neem contact op met zaanstad@slimotheek.nl.

 Foto Bij Slim O Theek 5012500 GT Advertentie Algemeen V2