Zorg uit handen geven, hoe doet u dat?

Tijdens de online bijeenkomst 24 maart krijgt u antwoord op de vraag: ‘Wie kan mijn (of een deel van mijn) mantelzorgtaken tijdelijk van mij over nemen?’. Respijtzorg biedt die mogelijkheid: een vervangende mantelzorg.

In vervolg op de succesvolle online bijeenkomst Werk en Mantelzorg in februari 2021 is er op 24 maart opnieuw een online bijeenkomst over vervangende mantelzorg, ook wel respijtzorg genoemd. Even een adempauze, kunnen ontspannen en uw eigen ding kunnen doen, zijn heel erg belangrijk om in balans te blijven. Dat is lang niet altijd vanzelfsprekend en zeker niet als u werkt en/of de zorg hebt voor een partner, familielid, buur of vriend en mogelijk. Echt tijd voor uzelf nemen, kan alleen als u met een goed gevoel de zorg uit handen kunt geven. 

 

Tijdens de online bijeenkomst 24 maart krijgt u antwoord op de vraag: Wie kan mijn (of een deel van mijn) mantelzorgtaken tijdelijk van mij over nemen?’. Respijtzorg biedt die mogelijkheid: een vervangende mantelzorg. Uw mantelzorgtaken worden tijdelijk door anderen overgenomen, zodat u met een goed gevoel even tijd voor uzelf heeft. We gaan in op vormen van respijtzorg, welke hiervan het meest passend is voor u en eventuele financiële vraagstukken.  

 

Ervaringen uitwisselen 

Wanneer beslist u op welk moment dat u de zorg tijdelijk uit handen geeft? En aan wie? Tijdens de online meet-up is er gelegenheid om hierover verder te praten. De bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Zaanstad en de Sociale Wijkteams, met als organisatorenEve van Dijk, Marjoleine van den Broek en Désirée Lookman. Zij zijn ervaringsdeskundig op het gebied van mantelzorg en al enige jaren professioneel werkzaam op het gebied van mantelzorgondersteuning. 

 

Wilt u deelnemen?  

Wilt u graag deelnemen aan de online bijeenkomst speciaal voor mantelzorgers in Zaanstad?Wij hopen u 24 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur te zien. Aanmelden kan tot 17 maart via evevandijk@tiscali.nl  

 

Andere mantelzorgthema’s 

Deze bijeenkomst is de eerste in een reeks van vier in 2022. Thema’s die we in de volgende bijeenkomsten behandelen, zijn onder andere Werk en Mantelzorg (19 mei), Mantelzorg en Dementie (8 september) en Hoe houd ik het vol (10 november)?