A A A
Istock 9503630161

Mantelzorgwaardering

Aanmelden en informatie

Vraag uw mantelzorgwaardering aan

Bent u of kent u iemand die voor een familielid of vriend/vriendin zorgt? Deze zorg lijkt misschien heel gewoon, maar het verdient een attentie. Gemeente Zaanstad laat hiermee haar waardering blijken voor de inzet van alle Zaanse mantelzorgers.

 

Aanvragen mantelzorgwaardering

U kunt vanaf 1 april 2022 via de website van gemeente Zaanstad een aanvraag doen voor een mantelzorgwaardering. Lukt het u niet om het formulier online in te vullen? Bij het Sociaal Wijkteam kunt u een papieren aanvraagformulier verkrijgen.

Vraag online een mantelzorgwaardering aan voor 2022

Hoe ziet de waardering eruit?

U kunt de mantelzorgwaardering voor uzelf aanvragen als u mantelzorger bent. Of voor iemand van wie u vindt dat hij of zij dat verdient. Welke vorm van waardering u kunt aanvragen, hangt af van de leeftijd van de mantelzorger:

-         Mantelzorgers vanaf 18 jaar krijgen als waardering een geldbedrag van € 50,-.

-        Mantelzorgers van 6 tot 18 jaar krijgen een Pluim ter waarde van € 30,-. Hiermee kunnen ze een activiteit uitkiezen op www.pluimen.nl. Denk bijvoorbeeld aan een dagje naar een pretpark, lasergamen of een gezichtsbehandeling.

-         Mantelzorgers met een laag inkomen en die gebruik maken van financiële regelingen, kunnen ook kiezen voor een Pluim in plaats van een geldbedrag. Zo weet u zeker dat u de waardering aan iets leuks kunt besteden. 

Ik heb een mantelzorg pas, is die nog geldig?

Vanaf 1 januari 2022 bestaat de Zaanse Mantelzorgpas niet meer. Het tegoed van de pas kun je tot eind januari overzetten naar de Loyalty-pas van Puur Zaans. Klik hier voor meer informatie.

 

 Plaatje Website Jonger Dan 18

Jonger dan 18
Meer informatie voor jonge mantelzorgers onder de 18 jaar en de meestgestelde vragen over de Pluim vind je hier.


Vragen? Stel ze via e-mail mantelzorger@zaanstad.nl of bel 14 075.

 

Campagne Beeld Ouderen 3

18 jaar en ouder
Meer informatie voor volwassen mantelzorgers van 18 jaar en ouder, de Zaanse mantelzorgpas en de Pluim, ervaringsverhalen van andere mantelzorgers, vindt u hier.

  • welzijn
  • zorg
  • werk
  • wonen
  • inkomen