A A A
Mantelzorg voor volwassenen
Campagne Beeld Ouderen Header

De zorg voor familie of vriend is best zwaar. Wij vinden dat je een cadeau verdient!

Zaanse Mantelzorgpas

De Zaanse mantelzorgpas is een digitale cadeaupas en deze is vrij te besteden bij ruim 160 (kleding)winkels, bloemisten, bouwmarkten, tuinspeciaalzaken, elektronica/media, hobbywinkels, kunst en cultuur, restaurants, kappers, schoonheidsspecialisten, masseurs, supermarkten, etc in Zaanstad.

Meer info en een volledig overzicht van alle deelnemende winkels in de gemeente Zaanstad kijkt u op www.zaansemantelzorgpas.nl 

Waar kunt u terecht met vragen?

Heeft u een algemene vraag over mantelzorg, de mantelzorgpas of het aanvragen ervan, neem dan contact op met het sociaal wijkteam in uw buurt. Via swtzaanstad.nl vindt u per sociaal wijkteam adres- en contactgegevens. Heeft u hulp nodig bij het activeren van de pas? Ook dan kunt u terecht bij het sociaal wijkteam.

Heeft u vragen over de status van een ingediende aanvraag of over de beschikking, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Zaanstad op het nummer 14075 of stuur een e-mail naar: mantelzorger@zaanstad.nl.Heeft u technische vragen over het gebruik van de mantelzorgpas, of bent u uw pas verloren, dan kunt u een e-mail sturen naar vraag@zaansemantelzorgpas.nl , voorzien van uw postcode, huisnummer en uw vraag.
Op de website: www.zaansemantelzorgpas.nl/pagina/meest-gestelde-vragen, vindt u de ‘meest gestelde vragen’. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail.

Hoe lang is het tegoed op de mantelzorgpas geldig?

Het tegoed op uw mantelzorgpas is geldig vanaf het jaar waarvoor u de aanvraag doet, tot het einde van het daaropvolgende jaar. Doet u bijvoorbeeld een aanvraag voor het jaar 2019, dan is het ontvangen tegoed geldig tot 31 december 2020.


Bewaar uw pas goed!
Bewaar uw pas goed en geef deze niet af. Ontvangt u namelijk een mantelzorgwaardering voor een opvolgend jaar, dan wordt het tegoed op dezelfde pas bijgeschreven. U ontvangt dus niet een nieuwe pas.