Wat doet het Sociaal Wijkteam?

Het Sociaal Wijkteam biedt individuele ondersteuning maar ook kunt u terecht bij diverse voorzieningen. Hieronder ziet u wat het Sociaal Wijkteam organiseert bij u in de buurt. Deze activiteiten hebben de naam 'molens' gekregen.


 

De Digimolen

Logo Digimolen

Veel zaken moeten tegenwoordig via het internet geregeld worden zoals reageren op woningnet aanvragen van uitkeringen, gehandi-captenparkeerkaart en hulp bij regeling schoolgaande kinderen

Lees verder...

De Koffiemolen

Logo Koffiemolen

Vind je het leuk om gezellig in contact te komen met mede buurtbewoners? Dat kan! Kom dan naar de Koffiemolen!

Lees verder...

De Maatjesmolen

Logo Maatjesmolen

Heeft u behoefte om regelmatig met iemand een wandeling te maken? Of misschien om samen een kopje koffie te drinken en uw verhaal kwijt te kunnen? Dan zoeken wij graag samen met u naar mogelijke oplossingen. Dit kan een maatje zijn in de vorm van een vrijwilliger of buurtgenoot met dezelfde wensen.

Lees verder...

De Papiermolen

Logo Papiermolen

Het is voor iedereen belangrijk om overzicht te hebben over zijn financiën. Daarmee kunt u voorkomen dat u in de financiële problemen komt. Bij de Papiermolen staan professionele vrijwilligers voor u klaar om u hiermee op weg te helpen.

Lees verder...

Scheiden, wat nu?

Logo Scheiden Wat Nu

Een scheiding, een relatie beëindigen, heeft een behoorlijke impact op alle betrokkenen. Emoties, zoals teleurstellingen, frustraties, woede en verdriet overheersen uw dagelijkse leven. Gelijktijdig wordt u geconfronteerd met een groot aantal praktische zaken die opgepakt moeten worden.

Lees verder...

Andere activiteiten en voorzieningen

Het Sociaal Wijkteam Nieuw West biedt ook andere activiteiten en voorzieningen aan die niet onder de noemer 'molens' vallen.

Lees verder...

Over Stichting DOCK

DOCK organiseert in uw wijk het Sociaal Wijkteam. Het team bestaat uit medewerkers van DOCK Amstel & Zaan, collega’s uit de gemeente. We staan klaar om samen met u aan de slag te gaan. Wij: •zijn present in de wijk, dus aanwezig op momenten dat dit nodig is •kennen de wijk, weten wat er speelt en spreken bewoners aan op hun talent •zijn op diverse manieren aanspreekbaar voor mensen met ondersteuningsvragen over belangrijke domeinen van het leven

Lees verder...