Slimotheek in Zaanstad: uitleenpunt van slimme producten.

Bij de SlimoTheek leent u slimme producten om zelfstandig thuis wonen aangenamer te maken. Denk aan een eenvoudige afstandsbediening voor de TV, een eenvoudige tabletcomputer om mee te beeldbellen of een robotstofzuiger. De SlimoTheek is er voor iedereen en vooral voor ouderen en hun mantelzorgers.

Voor mensen die een beetje vergeetachtig zijn, is er bijvoorbeeld een eenvoudige muziekspeler, een gps-alarmhorloge, een robotkat die je kunt aaien en die terugmiauwt en nog veel meer.

Anika (70) kwam via het internet bij de Slimotheek terecht. Ze woont in Israël. Haar moeder Antje in Westzaan. Anika wilde een goede oplossing om makkelijk te videobellen met haar moeder, die al 96 is en niet goed meer ziet.

„Ik wilde graag de Compaan tablet voor mijn moeder omdat het heel makkelijk is”, zegt Anika. De tablet is heel simpel en heeft weinig toeters en bellen, Anika’s moeder ziet alleen het knopje voor ’bellen’ op haar scherm en hoeft geen ingewikkelde inloggegevens in te voeren. Alleen te kiezen wie ze belt, haar dochter of een vriendin.

Via de Slimotheek heeft Anika de Compaan tablet uitgeprobeerd en werd enthousiast. Vanuit Israël praten we niet alleen, maar lees ik haar ook voor.”

Ook Richard uit ging op zoek naar een handige afstandsbediening voor zijn moeder. Zij is 81 jaar en dementerend. Richard: “Bij de Slimotheek vond ik een hele simpele afstandsbediening met zes knoppen: aan en uit, harder en zachter en programma verder en terug. Echt iets voor mijn moeder.”

Hij raadt iedereen die hulpmiddelen nodig heeft aan om eens langs de Slimotheek te gaan. “Je ziet echt dingen waarvan je denkt: ‘hé, dat is handig!’. Klokken met grote cijfers, apparaten die kunnen praten, personen-alarmering en de Compaan, een tablet die gemakkelijk te bedienen is. Alles is supersimpel. En alles wordt goed uitgelegd.”

U krijgt een uitgebreide uitleg door de medewerkers van de Slimotheek en kunt het uitgezochte artikel gratis voor een aantal weken lenen. Zo kunt u het thuis goed uitproberen en zelf ervaren of het bij u past. Na die tijd brengt u het terug en kunt u besluiten het product zelf te kopen.

De SlimoTheek is een initiatief van GeneratieThuis in samenwerking met het Netwerk Dementie Zaanstreek-Waterland. In Zaanstad is de SlimoTheek gevestigd in De Bieb aan de Westzijde 170A in Zaandam. De openingstijd is elke donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Check de website voor meer informatie en een overzicht van de producten. https://www.slimotheek.nl

Slimotheek Zaanstad 2 (Large)