Voorlichtingsavond Sexting en Grooming

Het internet en social media zijn niet meer weg te denken uit het leven van kinderen.
Dit zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden, maar ook voor nieuwe risico’s. Kinderen communiceren er met vrienden, ze vinden er steun en zoeken naar informatie.
Op het internet leggen ze ook contact met onbekende kinderen. Maar niet alles is wat het lijkt. Soms doen volwassenen zich voor als kinderen en hebben verkeerde bedoelingen.

Soms geven kinderen informatie van zichzelf zoals adresgegevens en wachtwoorden door. Ook kunnen ze  privé-filmpjes of foto’s van zichzelf of anderen doorsturen.

Kinderen kunnen hierdoor in de problemen komen en chantabel zijn. In de opvoeding, begeleiding en ondersteuning van kinderen brengt dat nieuwe taken met zich mee voor ouders en mede-opvoeders.

De taak om kinderen bewust te maken van deze risico’s, te signaleren wanneer het mis gaat en de taak om kinderen goed te begeleiden wanneer zij een nare ervaring hebben.

Hoe ga je daarmee om als opvoeder? Hoe neem je de online wereld mee in de opvoeding en hoe reageer je als er zich een incident voordoet?

Op maandag 29 oktober organiseert het Jeugdteam samen met Qpido en Spirit een voorlichtingsavond over Sexting en Grooming voor opvoeders.

De voorlichting zal plaatsvinden bij buurtcentrum de Vuister, Molenwerf 44 te Koog aan de Zaan.

Het begint om 19:30 uur en zal om 21:00 uur eindigen.

Opgeven kan via: team2@jt.zaanstad.nl