sociaalwijkteamzaanstad

Voor al uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen en gezinsrelaties.

Over Sociale Wijkteams in Zaanstad

Vanaf 1 januari 2014 vindt u in uw buurt een Sociaal Wijkteam. U kunt nu dichtbij terecht met vragen of problemen op het gebied welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen en gezinsrelaties. Denk hierbij aan huishoudelijke hulp, financiële problemen, mantelzorg en problemen in het sociale leven, als eenzaamheid.

 

Bij vragen kunt u wellicht zelf al tot een goede oplossing komen. Op de Sociale Kaart Zaanstad vindt u veel informatie en advies over onder andere zorg, huishouden, vervoer, werk en wonen. Of misschien is het mogelijk dat u geholpen kunt worden door mensen uit uw directe omgeving. Zaankanters maken steeds meer gebruik van de website Buuv.nu. BUUV draait om dingen die je als buurt- of stadsgenoten voor elkaar kunt doen.

 

Komt u er niet uit met een vraag of probleem of heeft u professionele hulp nodig, ga dan naar het Sociaal Wijkteam in uw buurt. Samen wordt dan gekeken hoe uw vraag het beste kan worden beantwoord: het wijkteam helpt u op weg om zelf een oplossing te vinden, door inschakeling van mensen uit uw directe omgeving of andere vrijwilligers. En als dat niet lukt, zorgt het wijkteam voor professionele ondersteuning op maat. Dat gebeurt dan samen met één contactpersoon, op basis van één plan voor u en uw familie. Uw privacy is bij ons goed beschermd. Lees hier meer informatie over privacy of over het indienen van een klacht.

 

Kies hiernaast uw wijk voor de site en de contactgegevens van uw Sociaal Wijkteam.