Bent u op zoek naar hulp, ondersteuning, zorg of een luisterend oor?

Heeft u vragen over welzijn, wonen, zorg, scholing, werk, dagbesteding, financiën, (geestelijke) gezondheid of relaties? Maakt u zich zorgen over een buur of kennis? Of kunt u iets heel erg goed waar anderen iets aan kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld omgaan met administratie en formulieren? Of klussen? Of leuke dingen doen? Of iets heel anders…? Het Sociaal Wijkteam pakt problemen én kansen graag samen met u aan om u (weer) op weg te helpen.


DOCK organiseert in uw wijk het Sociaal Wijkteam. Het team bestaat uit medewerkers van DOCK Amstel & Zaan, collega’s uit de gemeente een consulent van MEE Amstel en Zaan. We staan klaar om samen met u aan de slag te gaan. Wij: 

    • zijn present in de wijk, dus aanwezig op momenten dat dit nodig is.
    • kennen de wijk, weten wat er speelt en spreken bewoners aan op hun talent.
    • zijn op diverse manieren aanspreekbaar voor mensen met ondersteuningsvragen over belangrijke domeinen van het leven. 

Ieder mens is anders daarom is één antwoord nooit voldoende om alle vragen of problemen op te lossen. We proberen antwoorden te bieden die passen bij het denken, doen, leven en de kracht van de betrokken bewoner. We zorgen er, samen met vrijwilligers en professionals van andere organisaties, voor dat u zoveel als mogelijk  zelf uw vragen leert oplossen. Als dit niet helemaal lukt, kunnen trainingen, cursussen of ondersteunende vrijwilligers een bijdrage leveren. Als bewoner van onze wijk kunt u gebruik maken van onze molens. De molens zijn voorzieningen rondom specifieke thema's, zoals wonen, schulden, financieën en administratie of bijvoorbeeld taal. Bij veel molens kunt u terecht zonder afspraak, zoals bijvoorbeeld de Papiermolen! Onderaan deze pagina vind u meer informatie over onze molens.

Mocht er kortdurend individuele professionele begeleiding nodig zijn, dan wordt deze geboden. Bij hele complexe problemen verwijzen we door naar specialistische hulp. Het doel van het Sociaal Wijkteam is altijd dat u het als bewoner (weer) zelf kan, met of zonder vrijwilligers.

Hulp bij financiën, administratie & formulieren

Logo_DePapiermolen_klein_tbv website

Het is voor iedereen belangrijk om overzicht te hebben over zijn financiën. Daarmee kunt u voorkomen dat u in de financiële problemen komt. Bij de Papiermolen staan professionele vrijwilligers voor u klaar om u hiermee op weg te helpen.

Lees verder...

De Woonmolen

Logo_DeWoonmolen

!Let op: gewijzigd dag en tijdstip vanaf woensdag 17 mei 2017 De Woonmolen van het Sociaal Wijkteam is bedoeld voor mensen met vragen omtrent wonen. Het vinden van een betaalbare huurwoning in Zaanstad is erg lastig. De wachttijden zijn lang en er is te weinig aanbod. Wij kunnen u niet helpen aan een woning maar wel met u kijken of u alle mogelijkheden benut. Ook met vragen over woningnet of andere vragen over huisvesting kunt u bij onze vrijwillgers terecht.

Lees verder...

De Mantelzorgmolen

Logo_De Mantelzorgmolen

Veel mensen zorgen langdurig en onbetaald voor een hulp-behoevende in zijn of haar omgeving, ook wel mantelzorgers genoemd. Ook veel bewoners in Pelders-/Hoornseveld zijn mantelzorger of krijgen hulp van een mantelzorger. Heb jij behoefte aan antwoorden op je vragen ten aanzien van mantelzorg? Of aan ondersteuning bij je vele zorgtaken? Of gewoon aan een luisterend oor? Neem dan contact op met het Sociaal Wijkteam!

Lees verder...

De Budgetbuddy's

logo_budgetbuddys

De Budgetbuddy’s van het Sociaal Wijkteam zijn bedoeld voor mensen die moeite hebben met budgetteren en hun administratie op orde houden. Kost het u moeite om betalingen op tijd te verrichten? Kost het u moeite uw administratie bij te houden? Of heeft u andere problemen rondom budgetteren? Een Budgetbuddy kan u hiermee helpen.

Lees verder...

De Burenmolen

Ben je op zoek naar een leuke activiteit die past bij jouw interesses? Kom je graag in contact met andere buurtbewoners of wil je iets doen voor jezelf of anderen in de wijk? Bij de Burenmolen staan wij voor u klaar om samen met u op zoek te gaan naar passend vrijwilligerswerk, activiteiten, gezelschap of u te helpen bij de uitvoering van uw bewonersinitiatief.

Lees verder...

De Taalmolen

Logo_DeTaalmolen

Wilt u Nederlands leren bij de taalmolen of via ander taalaanbod in de buurt? Geef je op voor een cursus Nederlandse Taal!

Lees verder...

De Schuldenmolen

Logo_DeSchuldenmolen

De Schuldenmolen van het Sociaal WijkTeam is bedoeld voor mensen met schulden. Heeft u weinig inzicht in uw inkomenssituatie? Weet u niet hoe hoog uw schulden zijn? Wilt u graag betalingsregelingen treffen maar weet u niet wat u kunt aanbieden aan uw schuldeiser?. De vrijwilligers van de Schuldenmolen kunnen u met deze zaken helpen.

Lees verder...

De Digimolen

Logo_De Digitale molen (1)

Raakt u soms ook de weg kwijt in de digitale wereld? Bij de Bieb bieden ze verschillende trainingen, inloopmomenten en maatjes aan die u kunnen helpen om digitaal vaardiger te worden.

Lees verder...

De Ouderenmolen

Heeft u vragen op het gebied van ouder worden, voorzieningen, zelfstandig thuis blijven wonen? Dan kunt u terecht bij het sociaal wijkteam tijdens de reguliere inloopuren. Daarnaast organiseert het sociaal wijkteam elke eerste dinsdag van de maand De Ouderenmolen in De Meerpaal. Wordt u een dagje ouder? Wilt u graag zo zelfstandig mogelijk blijven maar merkt u dat u wat extra hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld het huishouden, vervoer of financiën? Het Sociaal Wijkteam kan u helpen!

Lees verder...