Bent u op zoek naar hulp, ondersteuning, zorg of een luisterend oor?

Heeft u vragen over welzijn, wonen, zorg, scholing, werk, dagbesteding, financiën, (geestelijke) gezondheid of relaties? Maakt u zich zorgen over een buur of kennis?

Of kunt u iets heel erg goed waar anderen iets aan kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld omgaan met administratie en formulieren? Of klussen? Of leuke dingen doen? Of iets heel anders…? Het Sociaal Wijkteam pakt problemen én kansen graag samen met u aan om u (weer) op weg te helpen.

DOCK organiseert in uw wijk het Sociaal Wijkteam. Het team bestaat uit medewerkers van DOCK Amstel & Zaan, collega’s uit de gemeente een consulent van MEE Amstel en Zaan. We staan klaar om samen met u aan de slag te gaan. Wij: 

  • .. zijn present in de wijk, dus aanwezig op momenten dat dit nodig is.
  • .. kennen de wijk, weten wat er speelt en spreken bewoners aan op hun talent.
  • .. zijn op diverse manieren aanspreekbaar voor mensen met ondersteuningsvragen over belangrijke domeinen van het leven.

Ieder mens is anders daarom is één antwoord nooit voldoende om alle vragen of problemen op te lossen. We proberen antwoorden te bieden die passen bij het denken, doen, leven en de kracht van de betrokken bewoner. We zorgen er, samen met vrijwilligers en professionals van andere organisaties, voor dat u zoveel als mogelijk  zelf uw vragen leert oplossen. Als dit niet helemaal lukt, kunnen trainingen, cursussen of ondersteunende vrijwilligers een bijdrage leveren. Als bewoner van onze wijk kunt u gebruik maken van onze molens. De molens zijn voorzieningen rondom specifieke thema's, zoals wonen, schulden, financieën en administratie of bijvoorbeeld taal. Bij veel molens kunt u terecht zonder afspraak, zoals bijvoorbeeld de Papiermolen! Onderaan deze pagina vind u meer informatie over onze molens.

Mocht er kortdurend individuele professionele begeleiding nodig zijn, dan wordt deze geboden. Bij hele complexe problemen verwijzen we door naar specialistische hulp. Het doel van het Sociaal Wijkteam is altijd dat u het als bewoner (weer) zelf kan, met of zonder vrijwilligers.

 

Belservice

Lees verder...

Hulp bij financiën, administratie & formulieren

Logo_DePapiermolen_klein_tbv website

Het is voor iedereen belangrijk om overzicht te hebben over zijn financiën. Daarmee kunt u voorkomen dat u in de financiële problemen komt. Bij de Papiermolen staan professionele vrijwilligers voor u klaar om u hiermee op weg te helpen.

Lees verder...

De Woonmolen

Logo_DeWoonmolen

LET OP : In de periode van 12 augustus tot en met 2 september is er op de woensdagen GEEN Woonmolen. U kunt dan in deze periode voor uw (hulp)vragen en ondersteuning terecht bij de Papiermolen ( Let op : alleen op de maandagen van 9.00 - 12.00 uur in Kleurrijk en op de donderdagen van 9.00 - 12.00 uur in Tijstroom ) Vanaf woensdag 4 september kunt u weer van 13.00 - 16.00 uur terecht bij de inloop van de Woonmolen. Locatie : Kleurrijk ( Ds. Martin Luther Kingweg 157-a ) De Woonmolen van het Sociaal Wijkteam is bedoeld voor mensen met vragen omtrent wonen. Het vinden van een betaalbare huurwoning in Zaanstad is erg lastig. De wachttijden zijn lang en er is te weinig aanbod. Wij kunnen u niet helpen aan een woning maar wel met u kijken of u alle mogelijkheden benut. Ook met vragen over woningnet of andere vragen over huisvesting kunt u bij onze vrijwillgers terecht.

Lees verder...

Maandagenda Peldersveld + Hoornseveld

Lees verder...

De Huiskamer

De Huiskamer In de huiskamer is iedereen welkom. Als je je eenzaam voelt en graag in contact komt met anderen, je door een moeilijke periode gaat of psychische problemen hebt zoals bijvoorbeeld een burn out of als je dak en thuisloos bent -Wil je even een kop koffie drinken met anderen? -Heb je behoefte aan een luisterend oor? Je bent van harte welkom bij de Huiskamer! Je kunt gratis bij ons binnen lopen op diverse locaties in Zaanstad. Voor ons telt iedereen mee Bij de inloop is altijd een ervaringsdeskundige en een medewerker van het Sociaal Wijkteam aanwezig. Let op! 1) In verband met Corona: iedere locatie houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Heb je verkoud¬heidsklachten of koorts, kom dan niet naar de in¬loop. Zo voorkomen we besmetting. 2) I.v.m. de wisselende Coronamaatregelen kunnen wij genoodzaakt zijn om aanpassingen te doen in ons programma zoals bijvoorbeeld (tijdelijk) de Huiskamer digitaal organiseren of werken met aanmelding vooraf bij een regulier fysieke huiskamer. Check daarom vooraf onze facebookpagina: https://www.facebook.com/dehuiskamerZaanstad/ of bel met het Sociaal Wijkteam, vermeld onder de Huiskamer die je wil bezoeken (zie onder). De locaties van de Huiskamer: Maandag Dinsdag - met Autisme loket Tijd: 13.00 - 16.00 uur Tijd: 10.00 - 13.00 uur Locatie: Het Blauwe pand Locatie: Groote Weiver Aris van Broekweg 2, Industrieweg 1a, 1521 NA Wormerveer 1507 BB Zaandam Informatie via Het Autisme Loket Informatie via Sociaal Wijkteam 06-27347927 Nieuw West: 075-7271051 Woensdag Donderdag Tijd: 13.00 - 16.00 uur Tijd: 13.00 - 16.00 uur Locatie: Het Blauwe pand Locatie: Groote Weiver Aris van Broekweg 2, Industrieweg 1a, 1507 BB Zaandam 1521 NA Wormerveer Informatie via Sociaal Wijkteam Nieuw West: 075-7271051 Vrijdag Zaterdag Tijd: 10.00 - 13.00 uur Tijd: 13.00 - 16.00 uur Locatie: Buurthuis De Kolk Locatie: Zuidhoek Klampersstraat 1 Wilgenstraat 11 1502 VP Zaandam 1505 TE Zaandam Informatie via Sociaal Wijkteam Informatie via Sociaal Wijkteam Rosmolen: 075-3020030 Zaandam Zuid: 3040033 Iedere werkdag in Wijksteunpunt de Boed Tijd: 9.00 - 10.30 uur Locatie: Wijksteunpunt De Boed Willem Dreeslaan 1, 1544 SB Zaandijk Informatie: 06-46212316

Lees verder...

De Ouderenmolen

Heeft u vragen op het gebied van ouder worden, voorzieningen, zelfstandig thuis blijven wonen? Dan kunt u terecht bij het sociaal wijkteam tijdens de reguliere inloopuren. Daarnaast organiseert het sociaal wijkteam elke eerste dinsdag van de maand De Ouderenmolen in De Meerpaal. Wordt u een dagje ouder? Wilt u graag zo zelfstandig mogelijk blijven maar merkt u dat u wat extra hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld het huishouden, vervoer of financiën? Het Sociaal Wijkteam kan u helpen!

Lees verder...

De Taalmolen

Logo_DeTaalmolen

Wilt u Nederlands leren bij de taalmolen of via ander taalaanbod in de buurt? Geef je op voor een cursus Nederlandse Taal!

Lees verder...

De Budgetbuddy's

logo_budgetbuddys

De Budgetbuddy’s van het Sociaal Wijkteam zijn bedoeld voor mensen die moeite hebben met budgetteren en hun administratie op orde houden. Kost het u moeite om betalingen op tijd te verrichten? Kost het u moeite uw administratie bij te houden? Of heeft u andere problemen rondom budgetteren? Een Budgetbuddy kan u hiermee helpen.

Lees verder...