Ons Team

Maak kennis met ons team...20160920 1725210

Andrea Roelofs

Werken in het sociaal Wijkteam is afwisselend doordat wijkbewoners uiteenlopende vragen stellen. Mensen komen naar ons wijkkantoor of we komen bij hun thuis. We zoeken samen en met hun leefomgeving naar een antwoord op hun vragen. Op deze manier werken we eraan dat mensen hun eigen kracht terugvinden. Van ons als werkers vraagt het soms enige creativiteit om ook buiten de bestaande kaders te denken. Daarnaast is het fantastisch dat er veel vrijwilligers zijn, die meehelpen om een oplossing te vinden. We hebben daarvoor altijd nieuwe aanwas nodig aan mensen die vrijwilligerswerk willen doen in deze kleurrijke wijk. Het blijft een leuke uitdaging om in samenspraak met wijkbewoners, vrijwilligers en alle andere collegae naar vernieuwde mogelijkheden te zoeken in de zaken die mensen ertoe brengt om ons wijkteam te bezoeken.

Bren1jpg Website

Brenda van Delden

Het werken in het Sociaal Wijkteam van de Rosmolenwijk is zeer afwisselend. Iedere wijkbewoner is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en ondersteuningsvraag. We zoeken graag met elkaar naar een manier waarop we de wijkbewoner kunnen ondersteunen. Out of the box denken is hier vaak voor nodig. Als er dan ook nog een mooie manier kan worden gevonden waarop een wijkbewoner zijn kwaliteiten in kan zetten voor de buurt, is mijn missie geslaagd!

Doortje Schroevers 100

Doortje Schroevers

Wat zijn er veel mensen die iets voor een wijk willen betekenen! Wat zijn er veel professionals actief voor een wijk. Maar… hoe krijg je al die mensen bij elkaar? En … hoe zorg je dat mooie initiatieven een plek krijgen in de wijk? En … hoe zorg je zodat zoveel mogelijk wijkbewoners prettig kunnen wonen en geholpen worden met datgene waar ze zelf niet uitkomen? Dat is de grote uitdaging van het sociaal wijkteam. Een grote opgave, maar wel een hele leuke, want wat komen we in ons werk veel mensen tegen die zich vanuit hun hart inzetten voor hun medemens.

Gerard Van Den Bergh100

Gerard van den Bergh

Mijn belangrijkste uitgangspunten bij het werken in het wijkteam zijn: Werken vanuit een respectvolle wederzijdse benadering; uitgaan van de mogelijkheden van de mensen en zoeken naar en gebruik maken van de creativiteit en vaak verborgen kracht die iedereen in zich heeft.

Loubna Foto100

Loubna El Kanfoudi

Eén team, één loket en één aanspreekpunt voor alle soorten vragen, dat is de kracht van het sociaal wijkteam. U kunt alles voorleggen, geen vraag is raar, geen vraag is moeilijk en geen vraag is onbelangrijk. Wij zijn er om u in uw eigen kracht te zetten!

Manon Hoefman Website

Manon Hoefman

'Ik vind het fijn om mensen als geheel te zien. Ieder van ons loopt weleens tegen uitdagingen in ons leven aan en we zijn niet onze problemen. In gesprek met mensen heb ik ook aandacht voor de dingen die goed gaan, die wel lukken. Samen kijken we welke eerste stap jij kan zetten om straks weer zelfstandig verder te gaan'.

Melaniejpg Website

Melanie Andriessen

Het wijkteam is er niet alleen voor al uw hulpvragen, maar het wijkteam is er ook om de verbinding te leggen in de wijk. Misschien is er iets wat u goed kunt en waar anderen van kunnen leren. Of heeft u een leuk idee voor de wijk? Wij denken graag met u mee!

Michel Hageman

Wijkteams hebben een belangrijke rol in de samenleving. Bewoners kunnen er binnenlopen en vinden er altijd een luisterend oor. Samen wordt gekeken naar antwoorden en oplossingen waar het uitgangspunt nu is “van zorgen voor naar zorgen dat”. De signalen die bij de wijkteams binnen komen zijn belangrijk voor de gemeente om te weten wat burgers bezig houdt. Ik werk zowel in het wijkteam als bij de gemeente. Zo kan ik die signalen snel met de juiste collega’s bespreken.

Saskia Batenburg De Jong100

Saskia Baatenburg de Jong

Wijkbewoners in hun eigen kracht zetten zie ik als een enorme uitdaging en ik heb inmiddels al tal van voorbeelden waaruit blijkt dat het kan en werkt.

sociaalwijkteamzaanstad