Feestelijke opening de Amandelbloesem

Op vrijdag 1 april is de eerste fase van de vernieuwde Amandelbloesem in Wormerveer op feestelijke wijze geopend. Belangstelling was er genoeg want er waren ruim 300 mensen aanwezig die het complex wilden bewonderen. In de Amandelbloesem werkt WormerWonen (eigenaar complex) samen met vereniging De Bloesem, De Zorgcirkel en Stichting MIES

Dankzij WormerWonen is het voormalig verzorgingstehuis helemaal verbouwd. Toekomstige bewoners krijgen een eigen appartement of aanleunwoning. Doordat de Amandelbloesem een Dienstencentrum wordt waar diensten als: vervoer, boodschappen en een klussendienst gehuisvest worden, krijgen de ouderen ondersteuning en kunnen ze zelfstandig blijven wonen. Verschillende partijen werken hier aan mee. Stichting Mies zal bijvoorbeeld jong volwassenen met een beperking inzetten voor werkzaamheden in en aan het gebouw. Deze jongeren gaan zich met zaken als tuinonderhoud, schoonmaken en dienstverlening aan ouderen bezig houden.

001Amandelbloesem 01042016

Daarnaast wil ‘Vrienden van de Amandelbloesem” dat het gebouw zijn waardevolle ontmoetingsfunctie voor de buurt behoud. Er wordt hard gewerkt om dit te realiseren. ‘Vrienden van de Bloesem’ huurt zelf bijvoorbeeld een restaurant waar bewoners en omwonenden gezamenlijk kunnen eten. Binnen komt een nieuw buurtcentrum met inloop. De medewerkers van het wijkteam zullen hier aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen m.b.t. welzijn, zorg, werk & inkomen en gezinsrelaties. Dankzij al deze partijen en de inzet van vrijwilligers kan de Amandelbloesem blijven voortbestaan.