Senioren maken kennis met verschillende activiteiten in Wormerveer

Woensdag 11 mei organiseerden het Sociaal Wijkteam en Evean een Doe-en-Ervaar-dag voor senioren.
Het doel van dit evenement was: oudere bewoners van Wormerveer laten zien dat ze echt niet thuis achter de geraniums hoeven te zitten.

Vanaf 14.00 was iedereen van harte welkom om aan diverse workshops deel te nemen zoals  Seniorenfit, een iPad/tabletcursus, de Mannensoos en Creatief. Daarnaast konden de aanwezigen tijdens de informatiemarkt talloze ideeën en tips over leuke activiteiten opdoen. 

11Mei2016
“De sfeer was goed,  het was gezellig en de mensen genoten echt,” vertelt Marieke van Schoor-Hauwert, één van de organisatoren en medewerker van het Sociaal Wijkteam. “Iemand zei bijvoorbeeld dat ze het zo leuk vond om samen bezig te zijn.” Andere reacties waren: “het was super!” en “Dit moeten ze vaker doen!” Senioren hebben helaas vaak met eenzaamheid te maken, “wij willen ze laten zien wat voor mogelijkheden er in Wormerveer zijn,” vertelt Marieke.   

De Seniorendag werd afgesloten met bami en ijs. “Deze dag smaakt gewoon naar meer. Het Sociaal Wijkteam en Evean willen daarom in het kader van "Doe mee en Ervaar" dit jaar nog een soortgelijke dag organiseren,” legt medeorganisator en wijkverpleegkundige Esther Tromp uit, “deze dag was in ieder geval een succes, fijn dat er enthousiasme is voor een vervolg!”