SOCIAAL WIJKTEAM ZOEKT NETWERKCOACHES IN DE ZAAN

Ook in Zaandam zijn er vandaag de dag veel mensen die zich eenzaam voelen. Ze hebben een gebrek aan sociale contacten en vinden het moeilijk om hun netwerk zelfstandig uit te breiden. Samen met de Sociale Wijkteams West Oude Haven en Noord-Kogerveld willen wij ‘samen werken’ tegen eenzaamheid. We doen dit door vrijwilligers tot Netwerkcoaches op te leiden. Op 6 september start de training in Noord Kogerveld.

Netwerkcoaches begeleiden mensen bij het in kaart brengen van hun sociale netwerk. De volgende stap is samen werken aan het uitbreiden van dit netwerk. Wordt u één van onze nieuwe Netwerkcoaches? Heeft u een hart voor mensen? Houdt u van uitdagingen of nieuwe zienswijzen? Wilt u succesvolle begeleidingsvaardigheden ontwikkelen? Dan is de rol van Netwerkcoach echt iets voor u!

Over de opleiding
Tijdens de training leert u de waarde en werking van sociale support kennen. U ontdekt hoe u mensen kunt coachen om in kwetsbare situaties steun te krijgen van hun omgeving. Deelnemers aan deze unieke scholing van de NFACTORY voor het Sociaal Wijkteam Zaanstad ontvangen het hooggewaardeerde certificaat ‘Vrijwillige NetwerkCoach’ en hebben toegang tot het netwerk van meer coaches in zorg, welzijn en wijk. Vanaf dat moment zijn zij net als 1000 anderen vrijwilligers direct inzetbaar als Netwerkcoach. Omdat het kan. Zeker in de Zaan.

Waarom zoekt het Sociaal Wijkteam Zaanstad naar Netwerkcoaches? Simpel: Mensen hebben mensen nodig. En kunnen voor elkaar het verschil maken. Tussen overleven en opleven. Wanneer het u of mensen die u kent langere tijd tegenzit, kunt u best wat steun van anderen in de rug gebruiken. Maar, wanneer iemand weinig mensen ziet en spreekt en moeilijk contact maakt, is dit lastiger. Hoe regel je het dan? Wie kan je vragen? En hoe? Wat werkt voor het overwinnen van begrijpelijke vraagschroom, bij het zien van je kansen?

Een Netwerkcoach laat mensen ánders kijken, brengt hun supportnetwerk in beeld en trekt een tijdje met hen op. Een Netwerkcoach is benieuwd naar de supporters die u kunnen steunen. Netwerkcoaches werken samen met hulpverleners, maar zijn dat niet zelf. Zij zijn veel eerder hoopverlener: Van bitter naar beter, van wankelen naar sprankelen.

Wordt u één van onze Netwerkcoaches?
Sociaal Wijkteam Zaanstad zoekt Netwerkcoaches tussen de Zaankanters. Bent u die vrijwilliger die kansen ziet waar anderen knelpunten benoemen? Pak deze kans om iemand bij te staan in de zoektocht naar gewenst gezelschap, aandacht en steun van mensen om hen heen. Gewoon omdat het wel kan. Zeker in de Zaan.

Woont u in de regio Zaanstad en bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich via onderstaand
e-mailadres inschrijven voor een training van vijf bijeenkomsten die begin september in Zaandam Noord Kogerveld van start gaat.

Heeft u vragen of wilt u zich opgeven? Neem dan contact op met:

Marie Louise van Hall:      m.vanhall@odion.nl


Een aantal van onze Netwerkcoaches stellen zich voor en delen hun  ervaringen.

/wormerveer/nieuws/onze-netwerkcoaches-aan-het-woord/

Wethouder Jeroen Olthof bezoekt onze Netwertkcoach workshop in Wormerveer.

Jeroen Olthof Tijdens Netwerkcoach WorkshopAdvert