Mobiliteitshuis

Heeft u een mobiliteitsprobleem dat u in het dagelijks leven belemmerd? Wilt u bijvoorbeeld graag een stukje fietsen, maar gaat dit niet meer? Of wilt u een voorziening uitproberen voordat u er één aanschaft? Dan kunt u bij het Mobiliteitshuis terecht.

Het Mobiliteitshuis  is een plek waar u voorzieningen zoals een rolstoel, rollator, scootmobiel of een duo fiets kunt lenen. Op deze manier willen we de zelfredzaamheid van wijkbewoners vergroten en zo eenzaamheid bestrijden. Tegelijkertijd willen we mantelzorgers ondersteunen en overbelasting voorkomen.


Aanmelden/ Inschrijven Mobiliteitshuis
U kunt zich voor de uitleen inschrijven bij de balie van het Sociaal Wijkteam of tijdens het WMO-huis dat iedere woensdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur plaatsvindt. Nadat u bent ingeschreven, kunt u van de uitleen gebruik maken.

Het lenen van de hulpmiddelen is gratis, alleen voor de duofiets betaalt u een kleine vergoeding en een borg van € 50,-. U kunt een hulpmiddel minimaal voor drie uur en maximaal voor tien uur per keer huren.

Voorafgaand aan de uitleen van de scootmobiel moet wel éénmalig een rijvaardigheidstest afgelegd worden. Dit voor het veilig rijden en besturen van de scootmobiel. Deze test wordt afgenomen door een ergotherapeut bij de Bloesem. De kosten van de test zijn € 20,-. Als bewijs van geschiktheid ontvangt u vervolgens een persoonlijke pas.
 


Scootmobiel02