Kwijtschelding gemeentebelasting en waterschapsbelasting

Als u niet genoeg geld heeft om de gemeentebelasting of de waterschapsbelasting te betalen, dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding

SWT-iconen -met Laptop

U komt in aanmerking voor het kwijtschelden van de gemeentebelasting of voor het kwijtschelden van de waterschapsbelasting als u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Klik hier om de voorwaarden terug te vinden op de website van Gemeente Zaanstad.

Als u voldoet aan de voorwaarden is het mogelijk om kwijtschelding aan te vragen voor:

Swt -bloem -blanco _19x 19 Afvalstoffenheffing
Swt -bloem -blanco _19x 19 Rioolheffing
Swt -bloem -blanco _19x 19 Hondenbelasting
Swt -bloem -blanco _19x 19 Waterschapsbelasting


U kunt de kwijtschelding van de gemeentebelasting aanvragen op de website van de Gemeente Zaanstad. Klik op de afbeelding.

ZNSTD (1)
U kunt de kwijtschelding van de waterschapsbelasting aanvragen op de website van de Gemeente Zaanstad of op de website van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Klik op een van de onderstaande afbeeldingen.

HHNK
ZNSTD (1)Voor het aanvragen van de kwijtschelding heeft u het volgende nodig:

Swt -bloem -blanco _19x 19 DigiD
Swt -bloem -blanco _19x 19 ID bewijs
Swt -bloem -blanco _19x 19 Inkomensgegevens van de afgelopen 2 maanden van u en alle medebewoners
Swt -bloem -blanco _19x 19 Bankafschriften van de afgelopen 2 maanden van alle rekeningen (betaal en spaarrekening) van u en alle medebewoners
Swt -bloem -blanco _19x 19 Toeslagen
Swt -bloem -blanco _19x 19 Zorgpolis
Swt -bloem -blanco _19x 19 Eventuele voorlopige aanslag Belastingdienst

Als u uw aanvraag heeft ingediend bij de Gemeente Zaanstad dan kunt u via Mijn Zaak de status van uw aanvraag volgen, een persoonlijk bericht doorgeven, uw contactgegevens wijzigen en of (ontbrekende) informatie toevoegen aan uw dossier. Klik op de onderstaande afbeelding om naar de pagina van Mijn Zaak te gaan.
ZNSTD (1)
Lukt het niet met het aanvragen? Dan kunt u terecht bij het Financieel Huis voor hulp. Neemt u dan wel de benodigde stukken en uw DigiD mee? Als u deze stukken niet bij u heeft, kunnen wij u niet helpen bij het Financieel Huis.