Dag van de Mantelzorger in Noord kogerveld

Afgelopen zaterdag, 10 november, was het de “Dag van de mantelzorger.” Het moment om onze Mantelzorgers hartelijk voor hun inzet te bedanken en welverdiend in het zonnetje te zetten. ’s Morgens kregen ze een feestelijke high tea aangeboden in de Bovenkruier. Wethouder Songül Mutluer en Raadslid Krista van Dalen kwamen gezellig langs om een kopje thee mee te drinken.

De mantelzorgers werden hartelijk verwelkomd waarna ze  een plekje kregen aan de in Engelse stijl gedekte tafels. Speciaal voor deze gelegenheid waren er kanten kleedjes, geruite en gebloemde servetten, kristallen gebaksvorkjes en ouderwetse theekopjes. De eerste ronde bestond uit lekkere koekjes, breed gesorteerd. Daarnaast konden de Mantelzorgers uit verschillende soorten taart kiezen, van aardbeitaart, chocolade truffelframboos, worteltaart en mantelzorgtompoezen tot MonChou  kersentaart.

De tweede gang bestond uit hartige hapjes zoals warme kipshoarma billetjes, warme groente taartjes en  een warm hapje spinazie met mozzarella. Ook de koude hartige hapjes waren in trek. Zo smulden de mantelzorgers van rolletjes roomkaas kip, sandwiches met zalm en andere lekkere vulling, toastjes met geitenkaas en camembert. De laatste gang bestond uit chocolade flikken met vulling en verrukkelijke  herfst- en Belgische bonbons. Naast alle lekkernijen was er ruime keuze uit theesoorten en voor de liefhebbers stond er ook koffie klaar.

Bij vertrek kregen de mantelzorgers een herinneringsfoto in een mapje en een opvouwbare paraplu. Ook kreeg iedereen een bol met beschermengeltje mee als aandenken. De reacties waren enthousiast. Wij kijken, net als de mantelzorgers, met veel plezier terug op deze geslaagde ochtend.

Mantelzorgers die bij het Sociaal Wijkteam zijn aangemeld, ontvingen een uitnodiging voor deze dag. Ook kregen zij een leuk cadeautje. Bent u mantelzorger en wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Geef dan uw naam, adres telefoonnummer en  voor wie ( naam en adres in Zaanstad )  u mantelzorger bent aan ons door. Dit kan per e-mail: Els Bakker, e.bakker@swt.zaanstad.nl