Enthousiaste Vrijwilligers (Reisleiders) Gezocht!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die reisleiders willen zijn bij de Tijdmachine. De voorbereiding start in juni met een korte workshop voor het trainen van de vrijwilligers. Eind september gaat de Tijdmachine voor de ouderen in de wijk van start.

Samen met Buurthuis de Bovenkruier, zorgcentrum Nieuw Groenland en de gemeente Zaanstad hebben wij Stichting de Tijdmachine benaderd om in 2018 gezamenlijk een traject in te zetten dat zorgt voor een groter bereik van ouderen, beter inzicht geeft in wie de oudere is en wat hij/zij wil of kan. En een betere aansluiting/samenwerking in de wijk. Dit alles doen we door gebruik te maken van een heuse Tijdmachine.

De betrokken partners zien steeds meer eenzaamheid. De partijen hebben onvoldoende zicht op wie de ouderen (in de wijk) zijn en wat ze willen en kunnen. Nu is volgens de partijen de tijd rijp om de krachten te bundelen en er gezamenlijk voor zorgen dat meer ouderen op hun eigen manier meedoen in 't Kalf.

In de Tijdmachine stappen ouderen onder begeleiding van reisleiders (getrainde vrijwilligers en professionals) terug in de tijd. Reisleiders gaan op basis van vier vragen met ouderen in gesprek:

- Wat deed u in de jaren 60?

- Wat vond u leuk om te doen, wat vindt u belangrijk?

- Wat zou u nu graag willen doen, wat vindt u belangrijk?

- Wat zou u voor een ander of het huis willen doen?

Voor de project zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die reisleiders willen zijn bij de Tijdmachine. Als voorbereiding start in juni een korte workshop voor het trainen van de vrijwilligers. Eind september gaat de Tijdmachine voor de ouderen in de wijk van start. Er zijn dan 2 interview dagen.

Nadien krijgen we via een presentatie een terugkoppeling van de Tijdmachine d.m.v. een uitgewerkt verslag met daarin de persoonlijke verhalen, wensen en behoeften van de ouderen die de Tijdmachine hebben bezocht. En gaan we gezamenlijk aan de slag om de wensen en ideeën uit te werken.

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor het project, of heb je vragen, neem dan contact op met Marieke van der Woude van het Sociaal Wijkteam Zaandam noord: 06-10931613 of m.woude@swtzaanstad.nl