Activiteiten in Noord Kogerveld

In de wijk Noord Kogerveld vinden verschillende leuke activiteiten plaats waar u als wijkbewoner aan deel kunt nemen. Er is bijvoorbeeld Vrouwengym, een naaiclub, Gym voor ouderen en een cursus Beter Nederlands spreken. Kijk hieronder voor meer informatie.


 Vrouweninlooplogo

Vrouweninloop

Vrouwen ontmoeten elkaar op een gezellige manier en ondernemen samen leuke activiteiten.

Maandag van 10.00 tot 12.00 uur. Adres: Buurtbureau Hof van Holland 63.

3 september:
Na de zomervakantie is op maandag 3 september weer de eerste vrouwenochtend en deze keer met een gezellige high-tea! Het zou leuk zijn als je zelf een hapje mee neemt om te delen, zodat we allemaal wat lekkers hebben bij de koffie/thee! Zien we elkaar dan?!  


10 september
Hoe ziet je leven er over 5 jaar uit? Op maandag 10 september gaan we bij de
vrouwenochtend een Moodboard maken om dit in beeld te brengen. Een creatieve
opdracht waarbij je een leuk moodboard kunt maken, de kans om met andere vrouwen
(Nederlands) te praten over de toekomst en ieders moodboard. Je kunt het moodboard mee naar huis nemen, leuk om te bewaren (misschien zelfs om op te hangen!) en zo je toekomstbeeld in beeld te houden.


17 september
Deze keer staat de Vrouweninloop in het teken van het spel “Hints”. Dit spel gaat om het uitbeelden van woorden (zonder te praten!), de rest van de groep mag raden wat er wordt uitgebeeld. Wanneer het woord geraden is binnen de tijd, krijgt de persoon die het uitbeeldt 1 punt en de persoon die het raad 1 punt. Wie verdient de meeste punten?! Dit wordt lachen, gieren brullen!


24 september
Tijdens deze vrouwenochtend heb je de kans om steentjes te schilderen. Gezellig met
andere vrouwen creatief bezig zijn, onder het genot van een kopje koffie/thee.
De steentjes kun je meenemen, erg leuk om de woonkamer op te fleuren?!

1 oktober
8 oktober

15 oktober 

22 oktober NIET ivm schoolvakantie kinderen
29 oktober

  

 

Huiswerkbegeleiding in de Hofwijk
Voor Middelbare scholieren die hulp nodig hebben met hun huiswerk Engels geeft Stichting Mozaïk iedere woensdag gratis Engelse les. De begeleiding duurt van 17:00 tot 19:00 uur.

Adres: Buurtbureau aan de Hof van Holland 63. 

Engelse Les


Nederlands vertalen
Bent of kent u iemand van Syrische afkomst die moeite heeft met het spreken en/of lezen van de Nederlandse taal? Dan is het op de  woensdagen mogelijk om gratis een afspraak te maken met een vrijwilliger van Stichting Mozaïk. Deze vrijwilliger kan Syrisch vertalen en helpt u graag. Loop eens bij ons binnen en bespreek de mogelijkheden. Adres: Buurtbureau de Hof van Holland 63

Vlaggen 2

Naaicursus
Iedere woensdagochtend is er van 10 tot 12 uur een naaicursus in de Noorderkerk. Onder de deskundige begeleiding van onze vrijwilligster maken we de prachtigste  kleding. Van de opbrengst worden weer nieuwe garen, naalden en stof gekocht. Adres: Noorderkerk, Heijermansstraat 127,  1502 DJ Zaandam,  Kosten: 0,50

Ouderengym - deze activiteit is 19 juli voor het laatst vanwege de zomervakantie!
Iedere donderdagochtend van 11:30 uur tot 12:00 uur geeft onze vrijwilligster Els ouderengym op de stoel. Els doet dit met passie en heeft ruime ervaring met het aanbieden van ouderengym. Vind u het leuk om hieraan mee te doen? De gymles is gratis en u kunt al vanaf 10:00 uur terecht voor een lekker bakje koffie. Adres: Buurthuis de Hoed, Veldbloemenweg 2c Kogerveld. Er is een traplift aanwezig mocht u moeite hebben met de trap.

Ouderengym 3Vrouwengym


Update wegens de zomervakantie is de volgende Vrouwengymles op vrijdag 14 september.

Sociaal Wijkteam Noord Kogerveld en Stichting Fluxus organiseren iedere vrijdagochtend vrouwengym. Bewegen is namelijk niet alleen gezond, maar ook gezellig!

Rennen, rekken, strekken, kortom samen lekker actief bezig zijn en conditie opbouwen! Kom eens langs en ervaar het zelf. Vrijdagochtend bent u van 9.30 tot 10.30 van harte welkom. Na afloop rusten we even uit door samen gezellig een bakje koffie of thee te drinken. De kosten bedragen 0,50 cent per keer, maar de koffie en thee zijn gratis. De lessen worden gegeven door onze vrijwilligster Gulmakai Aracid-Nawabi. Locatie: Hof Van Zaenden 65 1508 XD Zaandam