Mantelzorg cabaret

Op dinsdag 26 juni speelt de groep “Cabaret niet aan de orde” een voorstelling speciaal voor Mantelzorgers. Belangstellenden en mantelzorgers zijn tussen 14:00 en 15:30 welkom bij de Duivenclub, Boerenpad 20. De voorstelling is speciaal voor Mantelzorgers geschreven zodat zij veel van zichzelf zullen herkennen even kunnen ontspannen.

De groep ‘Cabaret niet aan de orde’ bestaat uit Cees en Ruud. Ze kozen voor deze naam, omdat ze de nadruk wilden leggen op wat ze doen en niet op een naam. De groep bestaat sinds 2009 en trad al met veel plezier op voor scholen en verenigingen. De voorstellingen bestaan uit maatwerk, Cees en Ruud schrijven iedere productie namelijk zelf.

Het schrijven van een voorstelling is een creatief proces, maar niet eenvoudig. “Alles moet vloeiend verlopen, de dialogen, de liedjes enzovoorts,” legt Ruud uit. “Het mooie is dat we door de jaren heen goed op elkaar zijn ingespeeld en alles zelf kunnen bepalen. We vinden het bijzonder dat we nu een voorstelling voor Mantelzorgers mogen maken. Deze mensen hebben het zo druk en op deze middag zijn ze er even uit, weg van alle spanning,” vertelt Ruud enthousiast.

Tijdens de voorstelling wil ‘Cabaret niet aan de orde’ emotie overbrengen, hierbij gaat het om niet  alleen om humor. “We willen mensen ook ontroeren, ontspanning met een lach en een traan noem ik het. Zo vergeten mensen hun zorgen even. Dat is de reden waarom wij daar op het podium staan,” legt Ruud uit.