Ons Team

Als Sociaal Wijkteam Zaandam West-Oude Haven vinden wij het heel belangrijk dat u met al uw hulpvragen bij ons terecht kunt. Al onze medewerkers zijn dan ook generalisten, dat wil zeggen: mensen die kennis hebben over verschillende onderwerpen.

Zo kunnen zij u helpen bij vragen over:

  • Schulddienstverlening;
  • Werk en inkomen;
  • Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO);
  • Het verlengen van indicaties of het aanvragen van nieuwe indicaties;
  • Mantelzorg;
  • Overlast;
  • Psychiatrie;
  • Gezinsproblemen;
  • Huisvestingsproblemen en uithuiszetting.

Omdat onze medewerkers zo breed inzetbaar zijn, kunt u met al uw vragen bij één medewerker terecht en hoeft u niet verschillende keren uw verhaal te vertellen. Wilt u graag advies en ondersteuning bij het oplossen van één of meerdere hulpvragen? Loop dan gerust bij ons binnen; wij staan u graag te woord.

20180515 132757


 

Arzu Kutlu

Arzu Kutlu

"Wat ik prettig vind in mijn werk is dat ik de mogelijkheid heb om mensen te helpen bij het vinden van passende hulp en om goede contacten te leggen tussen de hulpvrager en de instanties. Samen kijken we hoe we uw vraag het beste kunnen beantwoorden en ondersteuning kunnen bieden. Door onze laagdrempelige werkwijze is het makkelijk om mensen in hun eigen kracht te zetten." Mijn inbreng in het team; Algemene Maatschappelijke Werk & Dienstverlening, schulddienstverlening, kennis over welzijnswerk, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Ik ben verbonden aan de wijk Zaandam West-Oud Haven.

Edith Klein

Edith Weening

“Als u binnen komt, dan ziet u mij aan de balie zitten. Daarnaast verzorg ik onder andere de intakegesprekken, neem ik nieuwe aanmeldingen aan en neem ik de telefoon op. Veel mensen kennen mijn naam hierdoor. Door de laagdrempelige inloop stappen mensen makkelijk bij ons binnen met verschillende hulpvragen. Ik vind het belangrijk, dat iedereen zich welkom voelt en zijn verhaal kan vertellen. Mijn inbreng in het team is kennis van psychiatrie.”

Jolanda Webs

Jolanda Lenstra

Als Casemanager Expert ben ik de verbindende schakel tussen het wijkteam en het Stadhuis. De wijkteammedewerkers weten mij te vinden als zij vastlopen in de wir war van wet en regelgeving en niet verder komen met de vraag van de wijkbewoner. Samen gaan we dan op zoek naar een passende oplossing.

Lilian 2 (1)

Lilian Bal

"Ik vind het interessant om in een team te werken met collega’s uit verschillende disciplines. We leren veel van elkaar en samen zorgen we voor een goede toegankelijke en effectieve dienstverlening. Ik merk dat het goed is om in de wijk te zitten, zo kunnen bewoners ons makkelijk vinden en bereiken. We zijn nu drie jaar op deze manier bezig en bewoners gaan ons steeds meer waarderen omdat we een luisterend oor bieden en hen de weg wijzen. We bieden ondersteuning bij allerlei vragen en helpen mensen zelfredzaam te worden"

Lisa B (1)

Lisa Baars

Wat ik mooi vind aan het wijkteam is dat er wijkgericht gewerkt wordt, waardoor je inspeelt op de behoeften van de wijk. Op deze manier maak je de wijk sterker en socialer. Verder werkt het wijkteam generalistisch, waardoor buurtbewoners met verschillende hulpvragen bij één regisseur terecht kunnen. Hierin vind ik belangrijk om mensen in hun kracht te zetten, zodat ze zoveel mogelijk zelf hun eigen hulpvragen aan kunnen pakken. Mensen kunnen meer dan ze zelf denken. Soms kan een steuntje in de rug net genoeg zijn om mensen op weg te helpen. Inbreng in het team psychiatrie, beschermd wonen, Korsakov en maatschappelijk werk.

Lotte Webs

Lotte Kater

Als casemanger vind ik het leuk om samen met de bewoner te kijken naar waar de eigen kracht ligt en waar met de juiste vorm van hulp mensen weer hun leven zelfstandig kunnen oppakken en vormgeven. De diversiteit van de bewoners en de soorten hulpvragen in het wijkteam spreken mij erg aan en vind ik een uitdaging.

Merel Webs

Merel Melief

Ik werk van maandag tot en met donderdag bij Sociaal Wijkteam Zaandam West- Oude Haven als casemanager. Voor vragen en/of problemen kunt u bij mij terecht, samen bekijken we hoe we persoonlijke doelen kunnen realiseren. Wat mij kenmerkt als professional is dat ik ‘een brede interesse’ heb. Ik heb ervaring met diverse doelgroepen in de hulpverlening. Mijn laatst behaalde opleiding is Sociaal Pedagogische Hulpverlening met als specialisatie: GGZ- Agoog. Hiervoor heb ik een niveau 4 opleiding in de jeugdzorg gedaan en zowel met kinderen gewerkt als in de gehandicaptenzorg. Ik heb op verschillende dagbestedingslocaties/leerwerkbedrijven gewerkt in de gehandicaptenzorg, individuele begeleiding in de psychiatrie geboden en nu doe ik mijn ervaring op bij het Sociaal Wijkteam.

Nico

Nico Dobber

Mensen met elkaar in contact brengen, zodat de wensen en mogelijkheden van de wijk besproken kunnen worden staat bij mij voorop. Van daaruit kunnen we de wijk op allerlei gebieden opwaarderen. Ideeën over een buurtinloop en een wijkkrant zijn dan ook welkom. Ook bestaande activiteiten ondersteunen- en onder de aandacht brengen behoort tot mijn taakgebied. Mijn bijdrage aan het team: ervaring in het inventariseren en opzetten van activiteiten in een wijk, en het organiseren van dagbesteding voor mensen met gedragsproblematiek.

pien (1)

Pien Blauw

Wat mij aanspreekt aan het werken in het sociaal wijkteam is de laagdrempeligheid, de diversiteit aan vraagstukken waarmee een klant bij één casemanager terecht kan en het in de eigen kracht zetten van de klant. Mijn bijdrage aan het team: Kennis van beschermd wonen, psychische problematiek en financiële problematiek.

Richelle Website

Richelle Westra

In een sociaal wijkteam kan een klant met meerdere vraagstukken langskomen op verschillende gebieden. Dit zorgt ervoor dat klanten niet voor ieder vraagstuk een andere consulent krijgen of bij een andere instantie zich hoeven te melden. Klanten houden hier één contactpersoon en dat zorgt ervoor dat zij niet meerdere malen hun verhaal hoeven te vertellen en de consulent volledig op de hoogte is van de situatie. Dit is prettig werken voor mij en daarnaast is het een uitdaging om klanten in hun eigen kracht te zetten en hen ook zelf te laten zoeken naar oplossingen. Inbreng in het team: "Hulp bij financiële problemen."

Zaandam5

Gerelateerde onderwerpen