Woon huis

In het Woon huis helpen wij u bij het online zoeken op Woningnet en andere huisvestingsites. Ook geven wij u informatie over het aanvragen van urgentie en ondersteunen wij u hierbij.

Wij beschikken niet over de mogelijkheid om u een woning aan te bieden, wel kunnen wij u ondersteunen bij het vinden van een woning wanneer u dit zelf niet lukt. Denk hierbij aan het instellen van uw gegevens op woningnet, samen op de computer zoeken naar woningen etc.

We helpen u bij het reageren op woningen via Woningnet, Kamernet etc. Dit kan handig zijn wanneer u moeite heeft met het gebruik van uw computer. Ook geven wij ondersteuning bij het aanvragen van een urgentie.

Besef wel, de gemeente bepaalt of u voor een urgentie in aanmerking komt. Bij het Sociaal Wijkteam krijgt u slechts de ondersteuning om alles in te vullen dat nodig is voor een complete aanvraag.

Let op: er zijn kosten verbonden aan een urgentie aanvraag, deze kosten moet u ook betalen als u geen urgentie krijgt. Kijk daarom goed naar de voorwaarden en criteria zodat u zeker weet of u in aanmerking komt.

De kans dat u urgentie krijgt, is afhankelijk van veel factoren. U kunt de urgentie ook zelf aanvragen vanaf uw computer. Wilt u een aanvraag doen, dan adviseren wij u wel om van tevoren bij het Sociaal Wijkteam advies in winnen over de mogelijkheden. 
 
Voor de algemene voorwaarden bij het aanvragen van een urgentie bij de gemeente Zaanstad klikt u hier 

Voor de criteria die gelden bij de aanvraag van een urgentie bij de gemeente Zaanstad  klikt u hier


Openingstijden

U kunt woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur bij ons langskomen. Een afspraak maken is niet nodig en wij helpen u gratis.

Adres:  Nova Zembla 2, Zaandam

Hieronder vindt u een aantal tips voor het zoeken naar woonruimte:


Woningnet

De gemiddelde wachttijd (inschrijfduur) om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Zaanstad is op dit moment voor een flatwoning ca 10 jaar en voor een eengezinswoning gemiddeld 17 jaar. Het is dus verstandig om op tijd in te schrijven en het liefste wanneer iemand 18 wordt.

 • Inschrijfkosten eenmalig €50,-  
 • Na 1 jaar elk jaar €8,- verlengingskosten
 • Zaankanters schrijven zich in voor de stadsregio Amsterdam. 
  Hieronder vallen o.a. de gemeenten Wormerland, Oostzaan, Landsmeer, Waterland en Zaanstad.
 • Iedereen kan via woningnet elke week meedoen met lotingwoningen waarbij een ieder een eerlijke kans heeft. We raden de inwoners aan elke week aan de loting mee te doen www.woningnet.nl

Studentenwoningen

Voor (aankomende) studenten in de stadsregio Amsterdam, Delft, Den Haag, Leiden of Zuid Kennemerland die een studentenwoning zoeken. 

In de Stadsregio Amsterdam en Zuid-Kennemerland kan men zoeken via www.Studentenwoningweb.nl naar alle studentenwoningen van De Key, DUWO, Stadgenoot, Ymere, Elan Wonen en Pré Wonen.

In Delft, Den Haag, Deventer, Leiden, Wageningen én de Stadsregio Amsterdam zoekt men via www.duwo.nl naar alle woningen van DUWO in deze steden.

Andere mogelijkheden

 1. Kamertjehuren.nl
 2. Kamernet.nl
 3. Briefjes ophangen in de supermarkt
 4. Via Facebook
 5. via google zoeken naar websites waar woningen worden aangeboden.
 6. Marktplaats.nl
 7. Vraag binnen uw netwerk naar woonruimte; via - via

Antikraak of tijdelijk

http://www.adhocbeheer.nl/aanbod

http://www.interveste.nl/kandidaten/woingen-antikraak

http://www.mamsion.nl/

https://www.pararius.nl/

https://www.prevenda.eu/nl/

https://www.villex.nl/zoek-woon-werkruimte

Particulier huren/ vrije sector huur

Wellicht heeft u de financiele middelen om particulier te huren of heeft u samen met een partner, kennis of vriend gezamenlijk de mogelijkheid om particulier te huren. Hiervoor kunt u naar:

 • een makelaar
 • Funda.nl
 • Jaap.nl
 • zvh.nl
 • rochdale.nl
 • parteon.nl