A A A
hulp bij financien

Voor al uw vragen op het gebied van financien

Hulp bij uw financiën

Heeft u financiële zorgen of schulden? Komt u er zelf niet meer uit? Bent u het overzicht kwijt? Of heeft uw kind of familielid schulden gemaakt? U kunt altijd contact opnemen met het Sociaal Wijkteam.

Hulp bij schulden en financiën
Het Sociaal Wijkteam heeft diverse mogelijkheden om u te ondersteunen bij uw financiën. Het doel is om uw geldzaken op orde te krijgen en te houden. U bepaalt uiteindelijk zelf van welke hulp u gebruik wilt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan budgetbeheer of hulp bij uw administratie en ordenen van papieren. Maar misschien is er meer nodig, bijvoorbeeld omdat u schulden heeft. Ook dan kan het Sociaal Wijkteam u helpen om te werken aan een schuldenvrije toekomst.

Heeft u een laag inkomen?
Dan zijn er verschillende regelingen waar u mogelijk voor in aanmerking komt. Denk aan de gemeentelijke collectieve zorgverzekering of een tegemoetkoming in de kosten van schoolgaande kinderen.

Tijdelijk geen inkomen
Soms is het (tijdelijk) niet mogelijk om in uw eigen inkomen te voorzien. In dat geval kunt u onder voorwaarden een uitkering aanvragen. Om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering moet u zich bij het UWV inschrijven als werkzoekende. Bekijk alle stappen op de website van gemeente Zaanstad: www.zaanstad.nl (zoekterm: uitkering aanvragen).

Bent u op zoek naar een bewindvoerder of wilt u weten wat een bewindvoerder doet? 
Hier vind u meer informatie over bewindvoering

Zoek uw wijkteam