Jongerenwerk

Onze jongerenwerkers staan voor jou klaar om je te helpen met al je vragen. Het Jongerenwerk richt zich op verschillende leeftijdsgroepen, waarbij het doel is deze doelgroepen te helpen, motiveren en activeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld werk, onderwijs, sport, geld, wonen, rechten, gezondheid, seksualiteit, vrije tijd en meer. We organiseren bij jou in de buurt heel veel verschillende activiteiten. Je kunt ons bellen, appen of natuurlijk gewoon langskomen tijdens onze jongerenwinkels op de locaties de Poelenburcht, Kleurrijk, de Zuidhoek en Sporthal de Struijck. We lopen ook vaak rondes in de buurt.

Activiteiten
Voor alle leeftijdsgroepen vanaf 10 jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd die zich richten op de wensen van de leeftijdsgroepen. Een aantal van onze reguliere activiteiten zijn:

  • Huiswerkklas voor groep 7, 8 en de 1e klassers.
  • Youngstars, waarin er sportieve activiteiten worden aangeboden door en voor kinderen/jongeren.
  • Skills, deze lessen richten zich op de ontwikkeling van vaardigheden zoals, contact maken, groeien in zelfverzekerdheid en concentratie. Deze activiteiten worden in een speelse vorm gegeven.
  • Zakgeldproject, waarin jongeren op een laagdrempelige manier werkervaring opdoen om sneller/makkelijker een stap te doen richting een regulier baantje en leren omgaan met financiën.

Bij jou op straat en in de buurt
We lopen dagelijks bij je door de buurt. Je herkent ons aan onze gele jongerenwerk vestjes of onze bus. Zie je ons lopen? Je kunt ons altijd alles vragen. We zijn er voor je van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat. We hebben ook diverse jongerenwinkels waar je kunt werken aan je competenties en talenten. Muziek maken, sporten, chillen, vrienden maken en zelfs huiswerkbegeleiding: kom eens langs in een van onze jongerenwinkels speciaal voor jongeren uit de buurt.

Jongerenwinkel
Het woord ‘winkel’ zegt het al, je komt naar de jongerenwinkel met een reden. Dit kan zijn om te chillen met vrienden, nieuwe mensen te ontmoeten, gamen, rappen en om begeleiding te vragen aan de jongerenwerker op het gebied van werk, scholing, financiën en het sociaal welbevinden. De jongerenwerkers staan altijd voor je klaar. De jongerenwinkel wordt gevormd door de jongeren zelf. Dit houdt in dat wanneer jij een idee hebt over bijvoorbeeld een activiteit zoals zaalvoetballen met een groep, jij dit kan aangeven bij de jongerenwerker die dit in samenwerking met jou gaat proberen te realiseren.

Girlzz
Girlzz is een aanbod van wekelijkse groepsactiviteiten van en voor meiden tussen de 10 en 23 jaar. Meestal zijn er twee groepen; van 10 tot 15 jaar en vanaf 15 jaar en ouder. De locatie waar het plaatsvindt is in het jongerencentrum of een andere locatie in de buurt. De meidenwerkers ondersteunen, samen met vrijwilligers, de meiden om zelf activiteiten te organiseren. Eigen inbreng van de deelnemers staat voorop. Een activiteit is bijvoorbeeld ‘Happy and healthy’ koken, creatieve activiteiten, sportieve activiteiten of naar de film. Girlzz werkt vanuit de visie ’vreedzaam werken’, waarbij wederzijds respect het uitgangspunt is. Het doel is om meiden een veilige haven te bieden waar ze sociale vaardigheden leren, met elkaar in gesprek gaan over seksualiteitsbeleving, moeder-dochter relaties, vriendschappen, schoolkeuzen, liefde en andere meidenzaken die ze met elkaar leren te bespreken. Ze leren daarover een zelfstandige mening te hebben en deze uit te dragen.

Contact
Heb je interesse maar is ons aanbod nog niet helemaal duidelijk of heb je andere vragen? Bekijk de agenda, neem contact met ons op via Instagram of bel één van onderstaande telefoonnummers.

Instagram: @SWT_jongerenwerk of @swtz_hafsa

Aziz Benasskar: 06 48 98 09 25
Thom Hanser: 06 24 95 25 19
(Girlzz) Hafsa Boukazim: 06 28 36 96 47