Nieuws

Laatste nieuws


Wat is er te doen in Nieuw West, Westerkoog en Rooswijk? Welke activiteiten worden georganiseerd door andere organisaties in de wijk en welke activiteiten worden georganiseerd door het Sociaal Wijkteam in uw wijk.


flamengo
Nieuw West + Westerkoog + Rooswijk | 03-07-2020

Het Sociaal Wijkteam Assendelft | Westzaan organiseert samen met het Sociaal Wijkteam Nieuw West | Westerkoog | Rooswijk, Sociaal Wijkteam Oud Koog | Oud Zaandijk, Sportbedrijf Zaanstad, Straathoekwerk en Baaz weer leuke zomeractiviteiten in de zomervakantie. Deze keer wel met een een aantal extra maatregelen, maar dat mag de pret niet drukken!

Lees verder...

Social-post_versie-Inge
Nieuw West + Westerkoog + Rooswijk | 02-06-2020

In Nederland is een op de vijf jongeren mantelzorger . Het geven van mantelzorg geeft jongeren een gevoel van voldoening, trots en liefde. Tegelijkertijd vindt ruim de helft deze zorg ook zwaar. Fysiek, mentaal of omdat zij de zorg lastig kunnen combineren met school, vrienden en hobby’s. Dat kan tegenstrijdig voelen. Daarnaast is mantelzorg soms ingrijpend voor jongvolwassenen (18-25 jaar) die bezig zijn met het opbouwen van hun eigen leven. De meeste jonge mantelzorgers vinden hulp vragen lastig. Wanneer de zorg je te veel wordt, is het goed om hierover te praten of hulp te zoeken. In de Week van de Jonge Mantelzorger die van 1 tot 7 juni plaatsvindt, start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport de campagne ‘Deel je zorg’ om jonge mantelzorgers aan te moedigen over de zorg te praten.

Lees verder...

2020 rouwverwerking Corona
Nieuw West + Westerkoog + Rooswijk | 30-04-2020

Het Corona-virus zorgt ervoor dat er bij overlijden geen of nauwelijks ruimte is voor afscheid.

Lees verder...

SWT Iconen 2017 1
Nieuw West + Westerkoog + Rooswijk | 28-04-2020

U ontvangt een participatie-wet uitkering. Deze uitkering is in Nederland het laatste vangnet.

Lees verder...

Hoe gaat het met u kaart Assendelft-Westzaan2
Nieuw West + Westerkoog + Rooswijk | 24-04-2020

Veel mensen en organisaties bieden hulp aan in de wijk. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven er ontstaan. Op deze kaart vindt u de belangrijkste telefoonnummers op een rijtje. Lukt het u niet om zelf contact te leggen met een van deze organisaties, of wilt u advies, bel dan met ons.

Lees verder...

SWT paasdagen
Nieuw West + Westerkoog + Rooswijk | 10-04-2020

Maandag 13 april is het 2e paasdag. Een landelijke feestdag en daardoor zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Lees verder...

corona-4910057_640
Nieuw West + Westerkoog + Rooswijk | 16-03-2020

Op 12 en 15 maart heeft het RIVM de Corona maatregelen verscherpt. Wij moeten daardoor helaas de inlopen en lopende activiteiten in ieder geval tot en met 20 mei sluiten.

Lees verder...

SWT Iconen 2017 8
Nieuw West + Westerkoog + Rooswijk | 06-03-2020

Rondom de week van het geld organiseert het Sociaal Wijkteam twee belastingspreekuren op woensdag 11 en 25 maart. Met deze spreekuren wil het Sociaal Wijkteam u op weg helpen door samen de aangifte te doen.

Lees verder...

logo 1
Nieuw West + Westerkoog + Rooswijk | 03-03-2020

Vorig jaar hebben wij een aantal leuke dagen georganiseerd met kinderen van 8 t/m 18 jaar bij wie thuis één of meerdere gezinsleden chronisch ziek zijn of een lichamelijk en/of psychische beperking hebben. Deze jongeren noemen we Jonge Mantelzorgers.

Lees verder...

Flyereren Ruben
Nieuw West + Westerkoog + Rooswijk | 18-02-2020

Dit voorjaar trekken wij de wijk in om u te ontmoeten en uw vragen te beantwoorden.

Lees verder...